Καθαριότητα με… τρόφιμα!

Αν βαρεθήκατε τα χημικά προϊόντα καθαρισμού δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για αλλαγή! Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο, στα ράφια της κουζίνας ή στα ντουλάπια και επιλέξτε το κατάλληλο τρόφιμο για καθαριότητα… Μια ματιά στην ακόλουθη λίστα αποδεικνύει πως πολλά φαγώσιμα λειτουργούν ως άριστα καθαριστικά αρκεί να γνωρίζουμε ποια είναι και πού μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε!

Λευκό ψωμί Χρησιμοποιήστε το λευκό ψωμί για να ξεσκονίσετε τους πίνακες, ειδικά τις ελαιογραφίες. Περάστε απαλά μια φέτα πάνω από την επιφάνειά του πίνακα και θα δείτε ότι θα απαλλαγείτε από όλη τη βρομιά.

Κέτσαπ

Γυαλίζει τα μαγειρικά σκεύη από χαλκό και ορείχαλκο. Ρίξτε λίγο κέτσαπ σε ένα πανί και τρίψτε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα.

Πλιγούρι βρόμης

Φτιάξτε μια παχιά πάστα από πλιγούρι βρόμης και νερό και τρίψτε καλά τα χέρια σας για να διώξετε μικρόβια και βρομιά και έπειτα ξεπλύνετε καλά.

Ρύζι Θέλετε να καθαρίσετε ένα γυάλινο βάζο ή μπουκάλι από τους λεκέδες που έχει αφήσει το νερό;

Γεμίστε τα τρία τέταρτα με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ωμό ρύζι. Κλείστε και ανακαινίστε με δύναμη και ξεπλύνετε.

Κορνφλάουρ

Καθαρίστε λεκέδες από γράσο στο χαλί. Αφήστε για 15 έως 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Τσάι Ετοιμάστε ένα δυνατό μαύρο τσάι και όταν κρυώσει ρίξτε μέσα τα εργαλεία σας. Αφήστε να μουσκέψουν για μερικές ώρες και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανί.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο σύμμαχός σας κατά των λεκέδων στους ανοξείδωτους νεροχύτες. Ρίξτε λίγη στο νεροχύτη και τρίψτε με ένα βρεγμένο πανί. Σκουπίστε με ένα άλλο καθαρό και ο νεροχύτης σας θα αστράφτει ξανά.

Καφές

Αν η ντουλάπα σας μυρίζει άσχημα, απλά γεμίστε μια παλιά κάλτσα με το κατακάθι του καφέ (αφού έχει πρώτα ξεραθεί καλά και ποτέ νωπό) και αφήστε την εκεί για αρκετό καιρό.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share