Δες πώς να φτιάξεις εύκολα στοματικό διάλυμα για δροσερή αναπνοή!

Καπνίζεις, απολαμβάνεις τα πικάντικα φαγητά, σου αρέσουν τα σουβλάκια με …τζατζίκι; Μπορεί τροφές όπως το σκόρδο να νοστιμίζουν το φαγητό μας, αλλά τα αποτελέσματά τους στην αναπνοή μπορεί να μας κάνουν εξαιρετικά …δυσάρεστους! ...Τα στοματικά διαλύματα είναι καλό να χρησιμοποιούνται και από όσους δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα με τη στοματική δυσοσμία, αφού βοηθούν σημαντικά στη στοματική υγιεινή.Δες τρεις εύκολες συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου το στοματικό διάλυμα που σου ταιριάζει!1.

Δεντρολίβανο και δυόσμος2κγ δενδρολίβανο, 2κγ δυόσμο, 500ml βραστό νερό, 1κγ βάμμα μύρουΒάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει

μια βράση προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το δυόσμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε 10 λεπτά. Το σουρώνουμε και όταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε το μύρο. Το βάζουμε σε μπουκάλι κι ανακινούμε καλά.2.

Κυδώνι3κγ σπόρους κυδωνιού, 500ml βραστό νερόΟι σπόροι κυδωνιού είναι γνωστοί για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Επουλώνουν τις πληγές του στόματος και θεραπεύουν τις μολύνσεις του λαιμού, έτσι λοιπόν ένα στοματικό διάλυμα με κυδώνι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους σπόρους κυδωνιού, αφού τους έχουμε σπάσει. Περιμένουμε 10 λεπτά και σουρώνουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι. 3.

Vodka και Μέντα200ml vodka, 1κγ μέντα, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, 3-4 γαρύφαλλα, περίπου 1κσ βραστό νερό.Σε ένα γυάλινο βάζο ρίχνουμε τα βότανα και το βραστό νερό, μέχρι να μουσκέψουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ύστερα, ρίχνουμε τη vodka και κλείνουμε καλά το μπουκάλι. Βάζουμε το μίγμα σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος και το αφήνουμε για 20 μέρες περίπου, ανακινώντας το καλά κάθε μέρα. Μόλις περάσουν οι 20 μέρες, σουρώνουμε το μίγμα με ένα φίλτρο καφέ και ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο μέντας. Βάζουμε το διάλυμα σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι και είναι έτοιμο για χρήση. Κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε περίπου 35 σταγόνες σε ? της κούπας νερό.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share