Καρκίνος θυρεοειδούς: Πώς να κάνετε την αυτοεξέταση που μπορεί να σώσει τη ζωή σας

Αν κάνετε τακτικές και σύντομες αυτοεξετάσεις με την μέθοδο της ψηλάφησης στον λαιμό σας, τότε... αυτό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του θυρεοειδούς. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ένας τύπος καρκίνου που εμφανίζει πολύ μεγάλα ποσοστά επιβίωσης (το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης είναι περίπου 97%), εφόσον εντοπιστεί στα πρώτα στάδια. Πώς να κάνετε αυτοεξέταση στον θυρεοειδή σας Η αυτοεξέταση γίνεται με ψηλάφηση στον λαιμό σας. Είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε. Θα σας βοηθήσει να έχετε ένα ποτήρι νερό και έναν καθρέφτη.

Ο δρ Jeffrey Mechanick, κλινικός καθηγητής της Ιατρικής, Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Νοσημάτων των Οστών στην Σχολή Ιατρικής του νοσοκομείου Mount Sinai και πρόεδρος της AACE, συνιστά τα ακόλουθα βήματα:

1. Πρώτα, εντοπίστε τον θυρεοειδή σας αδένα, ο οποίος είναι πάνω από την κλείδα σας και κάτω από το λάρυγγα σας. Μην συγχέετε το θυρεοειδή σας με το “μήλο του Αδάμ”, το οποίο βρίσκεται πάνω από το θυρεοειδή αδένα.

2. Εστιάστε σε αυτό το μέρος του λαιμού, γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και αρχίστε να καταπίνετε το νερό από το ποτήρι.

3. Κοιτάξτε το λαιμό σας στον καθρέφτη, ενώ καταπίνετε, και δώστε προσοχή για τυχόν στατικούς ή κινούμενους όγκους.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share