Φρόντισαν να σου ανεβάσουν την πίεση; Έτσι θα την ρίξεις

Αν ο σύντροφος, ο εργοδότης ή το παιδί σου σού… ανέβασαν την πίεση, κάθισε σε μια καρέκλα. Ο λόγος; Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, στις Η.Π.Α. υποστηρίζουν πως μ’ αυτό τον απλό τρόπο μπορείς να την ρίξεις! Στo πλαίσιo της μελέτης τους, εξέτασαν 100 εθελοντές σε δύο φάσεις: πρώτα ενώ ήταν καθισμένοι στο ιατρικό κρεβάτι με τα πόδια να κρέμονται και έπειτα ενώ κάθονταν σε μια καρέκλα, με τα πόδια ενωμένα να ακουμπούν στο πάτωμα και την πλάτη και τα χέρια να ακουμπούν καλά στο κάθισμα.

Διαπίστωσαν πως η συστολική (η «μεγάλη») πίεση των συμμετεχόντων μειώθηκε κατά 13 μονάδες. Όπως εξηγούν, αυτό συμβαίνει όταν τα χέρια, τα πόδια και η σπονδυλική στήλη δεν στηρίζονταν, τότε στην προσπάθειά τους να τα σταθεροποιήσουν έχαναν ενέργεια κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Τι να κάνεις λοιπόν; Φρόντισε ώστε η πλάτη σου να ακουμπά καλά στην καρέκλα, τα πόδια στο πάτωμα και το χέρι να είναι σταθερά ακουμπισμένο σε ένα τραπέζι. Ο αγκώνας θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένος με το ύψος του στήθους. Μην σκύβεις προς τα μπρος και απόφυγε να μιλάς. Αν η πίεσή σου ήταν αδικαιολόγητα υψηλή ή χαμηλή, εξετάσου ξανά. Μέτρησέ την και στο άλλο χέρι. Η υψηλότερη μέτρηση είναι η πιο ακριβής.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share