10 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε αποταμίευση – Έτσι θα σώσετε 50 ευρώ το μήνα

Η αποταμίευση, ειδικά για τους επιρρεπείς, είναι δύσκολο σπορ. Πολύ περισσότερο σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε. Ομως και πάλι, ένα μικρό, έστω ελάχιστο ποσό στο τέλος του μήνα μπορεί να μπει στην άκρη. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 έξυπνα tips που βοηθούν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.


Βάλτε τα ψιλά σε ένα βάζο

Παλιός αλλά δοκιμασμένος τρόπος. Μπορεί στο τέλος του μήνα να μην έχετε μαζέψει πάνω από 10 ευρώ, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του χρόνου θα έχετε εξοικονομήσει 120 ευρώ τα οποία σε άλλη περίπτωση θα είχαν χαθεί σε τσάντες, τσέπες, ή θα είχαν χρησιμοποιηθεί για… άχρηστες αγορές από μηχανήματα αυτόματης πώλησης, αναψυκτικών, καφέδων, σνακ και άλλων παρόμοιων, έτσι από… αμηχανία και χωρίς λόγο.

Χρησιμοποιείστε τα κουπόνια

Πολλές εταιρείες κάνουν προσφορές με κουπόνια. Είτε τα τοποθετούν δίπλα στα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, είτε τα ίδια τα σούπερ μάρκετ δίνουν δικά τους εκπτωτικά κουπόνια στο τέλος της κάθε αγοράς. Πολλές φορές κάτι ανάλογο κάνουν και μεγάλα πολυκαταστήματα. Ωστόσο, συνήθως χάνονται σε τσάντες, ξεχνιούνται και πολύ σπάνια χρησιμοποιούνται.

Κάντε σαν να μην πήρατε αύξηση

Στην περίπτωση που είστε από τους ακραία τυχερούς που όχι μόνο έχουν δουλειά αλλά κατάφεραν να πάρουν και αύξηση, αποταμιεύστε τα έξτρα λεφτά που πήρατε, προσποιούμενοι ότι δεν… πήρατε ποτέ αύξηση. Στο τέλος του χρόνου θα έχετε μαζέψει ένα σεβαστό ποσό.

Βάλτε στόχους αποταμίευσης

Στην περίπτωση που υπάρχει το περιθώριο, βέβαια, μπορείτε να ξεκινήσετε λέγοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα βάλω στην άκρη ένα ευρώ, την επόμενη δύο, τη μεθεπόμενη τρία. Σιγά, σιγά και χωρίς να το καταλάβετε θα έρθει και ο μήνας που θα πρέπει να βάζετε (το έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας) 10 ή και 15 ευρώ το μήνα στην άκρη.

Κάντε έξυπνες αγορές στις εκπτώσεις

Κόψτε ή έστω περιορίστε το τσιγάρο

Πόδια αντί αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει άνεση και ευκολία, ωστόσο, μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί όταν θέλετε να πάτε δυο γωνίες παρακάτω για να πάρετε ένα γάλα από τον ψιλικατζή.

Κάντε στρογγυλοποίηση και βάλτε στην άκρη την αγορά

Πολύ σπάνια οι λογαριασμοί δεν έχουν δεκαδικά. Κάντε την στρογγυλοποίηση προς τα πάνω και αποταμιεύστε τη διαφορά. Για παράδειγμα ο λογαριασμός στο σούπερ μάρκετ είναι 33,19 ευρώ. Προσποιηθείτε ότι είναι 34 και κρατήστε 81 λεπτά στην άκρη. Κάνοντάς το με όλους τους λογαριασμούς θα δείτε ότι στο τέλος του μήνα θα έχετε βάλει στην άκρη ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Στρογγυλοποίηση προς τα κάτω

Οταν έρχεται η παραμονή της πληρωμής ελέγξτε το αποθεματικό σας στην τράπεζα. Αν το νούμερο που θα δείτε στην οθόνη το επιτρέπει τότε κάντε μια μικρή στρογγυλοποίηση προς τα κάτω και αποταμιεύστε τη διαφορά. Για παράδειγμα, αν στο λογαριασμό σας έχουν μείνει 139 ευρώ, βγάλτε τα 9 και βάλτε τα στον αποταμιευτικό σας λογαριασμό ή έστω… στο βάζο που μαζεύετε τα κέρματα.

Κρύψτε από τον εαυτό σας τα έξτρα έσοδα

Τέλος, όταν προκύπτει κάποιο έξτρα έσοδο, που δεν το περιμένετε και υπάρχει η δυνατότητα, κάντε σαν να μην το λάβατε ποτέ και βάλτε το στην άκρη.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share