Ένα γρήγορο τεστ για να δείτε αν υποφέρετε από υπερβολικό στρες!

Έχετε συνεχώς νεύρα και ένταση, αισθάνεστε εξαντλημένοι και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε;

Μήπως για όλα φταίει το υπερβολικό στρες;

Κάντε το γρήγορο τεστ που ακολουθεί, προκειμένου να το διαπιστώσετε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στη ρίζα του.


Βαθμολογήστε τις παρακάτω φράσεις από 0 μέχρι 5, ανάλογα με τον βαθμό που ανταποκρίνεται η καθεμία στη δική σας περίπτωση. Έχω ένα στενό δίκτυο συγγενών και φίλων, στους οποίους μπορώ να βασιστώ. Κοιμάμαι 8 ώρες κάθε βράδυ, τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα. Έχω τουλάχιστον ένα άτομο εμπιστοσύνης, στο οποίο μπορώ να εκμυστηρευτώ όλα όσα νιώθω. Όταν είμαι θυμωμένος/η ή αγχωμένος/η, εκδηλώνω τα συναισθήματά μου. Κάνω μια δραστηριότητα που βρίσκω ευχάριστη, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Δαπανώ λιγότερο από 1 ώρα καθημερινά σε μετακινήσεις. Διατηρώ την ψυχραιμία μου, όταν είμαι κολλημένος/η στην κίνηση ή έχω καθυστερήσει σε ένα ραντεβού. Είμαι οργανωμένος/η και έχω αυτοέλεγχο. Αντιλαμβάνομαι πότε δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα στην πίεση. Αναγνωρίζω τα συμπτώματα του στρες. Δεν κάνω αρνητικές σκέψεις. Δεν νιώθω ένταση στην καθημερινότητά μου. Ποτέ δεν παραπονιέμαι για κάτι που συνέβη στο παρελθόν. Αφιερώνω λίγα λεπτά της μέρας μόνο στον εαυτό μου.

Ερμηνεία βαθμολογίας 0-20 βαθμοί

Κατακλύζεστε από στρες, ακόμη και αν δεν βιώνετε τη δεδομένη στιγμή μία στρεσογόνο περίοδο. Αν δεν λάβετε μέτρα είναι δυνατόν να προκαλέσετε προβλήματα στην υγεία σας, ενώ σίγουρα υπονομεύετε την ευτυχία σας.

21-30 βαθμοί

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή σας κατά τις οποίες αισθάνεστε εξαιρετικά αγχωμένοι και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε δύσκολες καταστάσεις. Όταν αισθάνεστε αδύναμοι, ζητήστε βοήθεια από τα οικεία σας πρόσωπα και εμπιστευτείτε τους ανθρώπους γύρω σας.

31-45 βαθμοί

Τα επίπεδα άγχους στην περίπτωσή σας βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Έχετε καταφέρει να εφαρμόζετε τεχνικές για να αντιμετωπίζετε το στρες στην καθημερινότητά σας και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα καταφέρνετε καλά.

Πάνω από 45 βαθμοί

Συγχαρητήρια! Έχετε καταφέρει να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τις στρεσογόνες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να μη σας επηρεάζουν στο ελάχιστο οι αρνητικές επιπτώσεις του άγχους.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share