ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε τι μπορεί να προκαλέσει ένας αποτυχημένος γάμος...

Αν το έτερον ήμισυ αποδειχθεί ότι δεν είναι το άλλο σας μισό ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα υγείας; Τι δείχνει νέα έρευνα Αμερικανών κοινωνιολόγων Πολλοί λένε ότι όσο πιο ευτυχισμένο είναι ένα ζευγάρι, όσο περνούν τα χρόνια μοιάζουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους, όχι μόνο στις καθημερινές τους συνήθειες αλλά ακόμη και στην εξωτερική τους εμφάνιση. Το γεγονός ότι
ένας αποτυχημένος γάμος μπορεί να είναι χειρότερος από την... εργένικη ζωή έρχεται να υποστηρίξει μια νέα έρευνα, η οποία αποφαίνεται ότι ένας «κακός» γάμος όπου ο άντρας και η γυναίκα μοιάζουν να μην ταιριάζουν μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρδιακά προβλήματα στο ζευγάρι!

Νέα έρευνα Αμερικανών ερευνητών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα ηλικιωμένα ζευγάρια που ζουν σε έναν αποτυχημένο γάμο και κατά συνέπεια είναι δυστυχισμένοι, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ένα πρόβλημα υγείας με την καρδιά τους, σε αντίθεση με εκείνα που είναι ευτυχισμένα μαζί. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan και του Chicago κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν οι γυναίκες, ηλικίας από 70 έως 80 ετών. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.200 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 57 έως 85 ετών, όπου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα του γάμου τους και αν είχαν πάθει ποτέ έμφραγμα ή είχαν παρουσιάσει υψηλή πίεση. Οι απαιτητικοί και επικριτικοί σύζυγοι επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς τους, ενώ αντίθετα οι υποστηρικτικοί σύζυγοι την προστατεύουν από τυχόν ασθένειες. «Με άλλα λόγια» τονίζει η καθηγήτρια Hui Lui, ότι ένας «κακός γάμος είναι επιβλαβής για την υγεία της καρδιάς από έναν ευτυχισμένο γάμο που δρα ευεργετικά σε αυτή». Oι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από έναν «αποτυχημένο γάμο»

Είναι φυσικό σε έναν γάμο που δεν πηγαίνει καλά, το ζευγάρι να απομακρύνεται και εσωτερικεύει τα συναισθήματα του, με αποτέλεσμα

να αυξάνεται το επίπεδο του στρες. Οι γυναίκες είναι εκείνες που συνήθως «συσσωρεύουν τα αρνητικά τους συναισθήματα» όπως λέει η καθηγήτρια Hui Lui και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες. Επίσης, οι γυναίκες είναι οι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη. Για τα νεαρά ζευγάρια που αισθάνονται ασφυκτικά μέσα στον γάμο τους, η καθηγήτρια Ηui Lui, τα παροτρύνει να επισκεφτούν έναν σύμβουλο γάμου, ωστόσο τονίζει τη σημασία ενός ευτυχισμένου γάμου, σε ζευγάρια ηλικίας, μεταξύ 40 και 50 ετών.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share