Ροζ Αλάτι Ιμαλαων: Το φυσικό φάρμακο και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

δεν περιέχει πρόσθετα ή χημικές ουσίες

Το ορυκτό αλάτι Ιμαλαίων δημιουργήθηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια όταν εξατμίστηκαν οι πρώτοι ωκεανοί και θεωρείται πιο υγιεινό από το κοινό επιτραπέζιο αλάτι, διότι δεν περιέχει
πρόσθετα ή χημικές ουσίες, δηλαδή είναι μια φυσική ουσία. Έχει ροζ χρώμα, είναι αγνό και καθαρό , ανέπαφο από τις τοξίνες και τους ρύπους που διαποτίζουν το αλάτι των ωκεανών, εξορύσσεται και ξεπλένεται με τα χέρια και στεγνώνει φυσικά στον ήλιο. Με την υψηλή του περιεκτικότητα σε 84 ιχνοστοιχεία και την ελάχιστη επεξεργασία σε χημικές ουσίες

παρέχει τις εξής ιδιότητες: 1) Ελέγχει και ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού στο σώμα, καταπολεμόντας την κατακράτηση υγρών και τα οιδήματα, διότι συμβάλλει στην απορρόφηση του καλίου.

2) Απομακρύνει τις τοξίνες και αποτοξινώνει τον οργανισμό

3) Βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων των τροφίμων στο εσωτερικό του εντερικού σωλήνα.

4) Βοηθά στη σωστή και υγιή λειτουργία των αγγείων, του αναπνευστικού συστήματος καθώς και την κυκλοφορία του αίματος.

5) Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

6) Αναζωογονεί

και παρέχει ισορροπία στα κύτταρα

7) Ρυθμίζει την πέψη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την αρτηριακή πίεση

8) Ενυδατώνει το δέρμα και καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης

9) Δυναμώνει και ενισχύει τα οστά

10)

Μειώνει τις μυικές κράμπες

11)

Βελτιώνει και ηρεμεί τις διαταραχές ύπνου

12)

Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα

13)

Συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της χολής και των νεφρών. Ακόμα, το αλάτι των Ιμαλαίων έχει θεραπευτικές ιδιότητες για πεπτικές διαταραχές,εξαφανίζει τα προβλήματα ακμής και ψωρίασης,

δρα στην καλή υγεία των δοντιών, αντιμετωπίζει τους πονοκεφάλους, τον πονόλαιμο και τα προεμμηνορροικά

συμπτώματα. Τέλος, είναι ιδανικό για να επιλύσει προβλήματα όπως: μολύνσεις σε αυτιά, μολύνσεις από μύκητες των ποδίων και ταυτόχρονα αποτελεί το γιατρικό για τους εμέτους και τις ζαλάδες λόγω ταξιδιών.

Καταλώνουμε το ροζ αλάτι των Ιμαλαίων και το αντικαθιστούμε από τα κοίνα επιτραπέζια είδη αλατιού, καθώς δεν ξεχνάμε να έχουμε πάντα μέτρο στην ποσότητα για να προσλάβουμε τις θρεπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Γράφει η Ιωάννα Αχλάτη, φοιτήτρια Διαιτολογίας-Διατροφολογίας

mylady

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share