Πράσινο σαπούνι: Ένα πολυεργαλείο για το νοικοκυριό μας!

Το “πολυεργαλείο” πράσινο σαπούνι!!!

Οι περισσότεροι το συνδέουμε με τη γιαγιά, τον παππού, τις εποχές που πηγαίναμε ταξίδι στο χωριό και μπαίνοντας στο μπάνιο βλέπαμε ένα πράσινο αντικείμενο δίπλα στο νιπτήρα.


Το πράσινο σαπούνι, που με αυτό «μεγάλωσαν» γενιές και γενιές, μπορεί να θεωρείται άβολο λόγω όγκου (είναι πράγματι απορίας άξιο πώς το χρησιμοποιούσαν…) και ξεπερασμένο, με τόσα κρεμοσάπουνα και αφρόλουτρα να κυκλοφορούν στην αγορά, ωστόσο ακόμα και σήμερα θεωρείται το πιο ασφαλές για την προσωπική μας υγιεινή. Και όχι μόνο: Το πράσινο σαπούνι μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς άλλους τρόπους στο καθημερινό μας νοικοκυριό, πραγματικά να αποτελέσει το «πολυεργαλείο» μας.

Καθαριστικό πατώματος

Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 2-3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Τα πατώματα θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.

Αφρός ξυρίσματος

Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Καθαριστικό ρούχων Ειδικά όταν πρόκειται για καλύμματα, κουρτίνες, σεντόνια κτλ. Αν τα τοποθετήσουμε στη γεμάτη νερό μπανιέρα, τα πλύνουμε καλά με πράσινο σαπούνι και μετά τα βάλουμε και στο πλυντήριο θα διαπιστώσουμε ότι θα βρουν τη χαμένη τους λάμψη και λευκότητα. Φυτοφάρμακο

Δημιουργήστε ένα διάλυμα από νερό και 2-3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Ψεκάστε δύο-τρεις φορές την εβδομάδα τα φυτά του μπαλκονιού ή τα δέντρα του κήπου. Η μελίγκρα εξαφανίζεται και τα φυτά αποκτούν μια απόλυτα υγιή όψη.

Καθαριστικό τζαμιών.

Βουτάμε τα ειδικά πανάκια για το καθάρισμα των τζαμιών σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού με νερό, περνάμε τα τζάμια και μετά τα ξεβγάζουμε με νερό. Καλύτερα και από εφημερίδα…

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share