Τα... γιατροσόφια της γιαγιάς που δεν μπορούν να εξηγήσουν οι γιατροί!

Οι παραδοσιακές θεραπείες της γιαγιάς που κάνουν την επιστήμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά…

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε παραδοσιακές θεραπείες που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για τις οποίες η ιατρική δεν έχει ακριβή εξήγηση ούτε υποκατάστατο. Οι
συνταγές μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά επειδή, ακόμη κι αν είναι απλές, είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές. Εδώ είναι μερικά από αυτές. Αμυγδαλές Στο παρελθόν οι άνθρωποι ούτε καν πήγαιναν στο γιατρό όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα με τις αμυγδαλές επειδή τα λαϊκά φάρμακα φαινόταν να λειτουργούν άριστα. 

Απολυμάνετε το δείκτη σας, βάλτε λίγο αλκοόλ και ζάχαρη σε αυτό και τοποθετήστε το βαθιά στη στοματική κοιλότητα του παιδιού. Πιέστε τις πληγείσες αμυγδαλές προκειμένου να σφίξετε τις πληγές. Αυτό ήταν. Τέλος η φλεγμονή. Ο μόνος κίνδυνος που θα συναντήσετε είναι αν το παιδί σας δαγκώνει. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει από ένα άτομο με εμπειρία. 

Πόνος στην πλάτη Ο πόνος στην πλάτη, ακόμα και η ψύξη, θεραπεύονταν με ποτήρια (βεντούζες). Τοποθετήστε τον ασθενή με την πλάτη προς τα πάνω. Πάρτε μικρά ποτήρια και κάψτε λίγο βαμβάκι το οποίο θα πρέπει να τοποθετήσετε γρήγορα στο ποτήρι και πιέστε το άνοιγμα του ποτηριού στο πίσω μέρος. Το βαμβάκι δεν θα κάψει το δέρμα. Με αυτό τον τρόπο οι πόνοι θα πρέπει να φύγουν μετά από μία θεραπεία. Η μέθοδος αυτή θα πρέπει επίσης να γίνεται από κάποιον με προηγούμενη εμπειρία, αν θέλετε να αποφύγετε τον κίνδυνο να καείτε.

 Τσίμπημα εντόμου Χρησιμοποιείστε τέφρα ή χώμα. Εφαρμόστε τέφρα ή χώμα πάνω από την πληγείσα περιοχή και τρίψτε την μέχρι να βγει το κεντρί. Μπορείτε επίσης, κάποιες φορές, να χρησιμοποιήσετε βασιλικό. Πόνο στις αμυγδαλές Αν υποφέρετε από πόνο στις αμυγδαλές θα πρέπει να κάνετε μασάζ στην περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας. Θα πρέπει να υπάρχει ένας μικρός βόλος στον οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείτε. Εάν υπάρχει μόλυνση, θα αισθανθείτε πόνο όταν θα ασκήσετε πίεση στην περιοχή αυτή. Αν δεν υπάρχει πόνος και βόλος, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοβάστε μια πιθανή μόλυνση.

 Βουλωμένη μύτη Βάλτε ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι κοντά στην περιοχή ύπνου σας. Αυξημένη θερμοκρασία σώματος Φορέστε κάλτσες εμποτισμένες με ξίδι από κρασί, επειδή αυτό το τέχνασμα θα σας βοηθήσει να μειώσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σας. Πόνος στο λαιμό Δέστε ένα μαντήλι εμποτισμένο με ένα μείγμα από ψημένο λίπος, μαύρο πιπέρι, σκόρδο

και ζεστό σναπς. Κατά του οιδήματος Τα φύλλα του λαχάνου μειώνουν τα πρηξίματα. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από ένα πρήξιμο, μασουλίστε σε κάποιο ψωμί και τοποθετήστε το πάνω στο χτύπημα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κέρμα πάνω στο χτύπημα. Κατά των μυρμηγκιών Διαλέξτε ένα φύλλο συκής. Μόλις το φύλλο αρχίζει να εκκρίνει λευκό υγρό, εφαρμόστε το υγρό πάνω στην μυρμηγκιά που θέλετε να ξεφορτωθείτε. 

Κατά της τριχόπτωσης Τρίψτε λίγο σκόρδο πάνω στο μέρος όπου τα μαλλιά σας αρχίζουν να πέφτουν. Θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα μετά από μια εβδομάδα, αν ασκείτε αυτή τη διαδικασία σε καθημερινή βάση. Κατά του βήχα Βασιλικός ή τσάι κυμίνου . Ενάντια στον πονοκέφαλο Δέστε ένα κομμάτι φρέσκιας πατάτας στο κεφάλι σας. Ενάντια στον πονόδοντο Πουρές σκόρδου σε συνδυασμό με αλάτι. 

Κατά της διάρροιας Καθαρίστε και ψιλοκόψτε ένα μήλο. Μαγειρέψτε το μήλο σε ατμό μέχρι να μαλακώσει. Καταναλώνετε ένα μήλο την ημέρα. Ζάλη Φάτε ένα πιάτο ρύζι. Ραγισμένη φωνή Γαργάρες με αλατόνερο ή με χαμομήλι ή με τσάι από μαϊντανό. Καταναλώνοντας ένα ωμό αυγό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτήν την κατάσταση υγείας. Άσχημη αναπνοή Μασήστε

λίγο φρέσκο μαϊντανό. Έναντι των οξέων του στομάχου Καταπιείτε σπόρους ελιάς ή μερικούς κόκκους ρυζιού. Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share