Μνημόνιο συνεργασίας της "ΝatTour - Bike Friendly" και της Κοιν.Σ.Επ. "Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece)"

 


Δελτίο Τύπου

Μνημόνιο συνεργασίας της "ΝatTour - Bike Friendly" και της Κοιν.Σ.Επ. "Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece)"

Η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού βρίσκεται στο επίκεντρο του Μνημονίου Συνεργασίας της Α.Μ.Κ.Ε. "ΝatTour - Bike Friendly" και της ΚοινΣΕπ "Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece)" που υπογράφηκε μεταξύ εκπροσώπων των δύο εταιρειών.

Η ποδηλασία και η πεζοπορία, ως προεξέχουσες τα τελευταία χρόνια μορφές δραστηριοτήτων που αναζητούν οι επισκέπτες της Ελλάδας, έρχονται ακόμη πιο κοντά με το Μνημόνιο μεταξύ δύο εταιρειών που εδώ και χρόνια πρωτοστατούν στον ελλαδικό χώρο στην προώθηση του πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού.

Η συνεργασία αυτή έχει στο επίκεντρό της τις κοινές δράσεις στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του τουρισμού, την περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας της πεζοπορίας και της ποδηλασίας στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της Ελλάδας, καθώς και την επέκταση του δικτύου των μονοπατιών και των πιστοποιημένων επιχειρήσεων που εξυπηρετούν τους φίλους του θεματικού τουρισμού.

Το μνημόνιο υπογράφηκε στις 30 Ιουνίου 2021 από την κυρία Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και διευθύντρια marketing της NatTour, και τον κ. Φοίβο Τσαραβόπουλου, Πρόεδρο και Διαχειριστή της Paths of Greece.

Το Σήμα «Bike Friendly» είναι μία πρωτοβουλία της Α.Μ.Κ.Ε. ΝatTour, η οποία από την σύστασή της το 2016 έως και σήμερα, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη ενός δικτύου ελληνικών προορισμών και επιχειρήσεων, φιλικό στις ανάγκες των φίλων του ποδηλάτου. Η ανάπτυξη του Σήματος «Bike Friendly» γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.). Η NatTour και το δίκτυο των πιστοποιημένων συνεργατών της, έχει συμβάλλει στο να αποκτήσουν «ποδηλατική ταυτότητα» αρκετοί ελληνικοί προορισμοί και επιχειρήσεις, παρέχοντας παράλληλα μια σειρά οργανωμένων ποδηλατικών υπηρεσιών και διευκολύνοντας έτσι τον τουρίστα να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο στη διάρκεια των διακοπών του. Το Σήμα Πιστοποίησης “Bike Friendly” τελεί από τον Μάρτιο του 2020 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και από τον Απρίλιο του 2021 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece) ασχολείται ενεργά εδώ και μία δεκαετία με την ανάπτυξη του πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με διεθνή τεχνογνωσία, αγάπη και γνώση για τη φύση και τον πολιτισμό της χώρας μας, και πάντα σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, η ομάδα της Paths of Greece σχεδιάζει δίκτυα πεζοπορίας και ποδηλασίας που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπορικού και ποδηλατικού κοινού αντίστοιχα.

Δηλώσεις

Φοίβος Τσαραβόπουλος (Paths of Greece)
________________________________________
Όταν οργανώνεις ένα δίκτυο ποδηλασίας, σημασία δεν έχει τί σου αρέσει εσένα αλλά τί αρέσει στο κοινό που θέλεις να προσελκύσεις. Πάνω σε αυτόν τον άξονα σχεδιάζουμε σύγχρονα ποδηλατικά δίκτυα για πλούσιες εμπειρίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.”

Βίκυ Καραντζαβέλου (Natour - Bike Friendly)
________________________________________
Η επιτυχία του δικτύου μας στην προώθηση του ποδηλάτου βασίζεται στην σκληρή μας δουλειά αλλά και στις συνεργασίες μας που ενδυναμώνουν κάθε μια προσπάθειά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό μας επιλέγοντας τις καλύτερες συνεργασίες.”




Περισσότερες πληροφορίες

Βίκυ Καραντζαβέλου

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, NatTour

Τηλ: 210 9374050

Email: vicky@tma.travel / info@bikehotels.travel

Website: www.bikehotels.travel / www.nattour.gr

 

Φοίβος Τσαραβόπουλος

Πρόεδρος και Διαχειριστής της Paths of Greece

Τηλ: 6937 668338

Email: info@pathsofgreece.gr

Website: www.pathsofgreece.gr


Image1

 

 

Bike Friendly Hotels

NatTour

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Πύρρας 19Α, 117 45, Αθήνα

Τηλ.: 210 9374050, Κινητό: 6949 200 578

Bike Friendly Hotels - EOT

Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Οι δράσεις της Α.Μ.Κ.Ε. ΝΑΤΤΟΥΡ για τον Ποδηλατικό Τουρισμό
με την ένδειξη-σήμα «Bike Friendly» έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας



Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share