Πήλιο: Άρπαξε την ηλικιωμένη μητέρα του από τα μαλλιά και απειλούσε ότι θα την κάψει

Τα χρήματα φέρεται να είναι η αιτία του άγριου καυγά μητέρας και γιου. Μετά το περιστατικό η

 ηλικιωμένη γυναίκα και ο γιος της κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους με τη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης.

Σε έξαρση είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρας μας το τελευταίο διάστημα. Στο Πήλιο, την Τετάρτη (28/9), ένας 44χρονος άρπαξε την 72χρονη μητέρα του από τα μαλλιά και απείλησε ότι θα την κάψει, επειδή αρνούταν να του δώσει χρήματα.

Σύμφωνα με το Magnesianews, η ηλικιωμένη γυναίκα και ο γιος της, που καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους με τη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης, εμφανίστηκαν χθες (29/9) στα Δικαστήρια και συμφώνησαν και οι δύο να κάνουν μια προσπάθεια να «τα βρουν». Ωστόσο πριν προλάβουν να απομακρυνθούν, ο 44χρονος δήλωσε ότι η μητέρα του είναι τρελή, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Το επεισόδιο μεταξύ του 44χρονου και της μητέρας του έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο σπίτι τους, όταν ο άνδρας ζήτησε από τη μητέρα του 500 ευρώ για να φύγει από το χωριό και εκείνη ισχυρίστηκε ότι του έδωσε 1200 ευρώ προ ημερών και τα ξόδεψε σε τζόγο.

Τότε ο 44χρονος την άρπαξε από τα μαλλιά και την απείλησε ότι θα την κάψει! Η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία, ο άνδρας συνελήφθη και αφού κρατήθηκε τη νύχτα στο Α.Τ. Νοτίου Πηλίου, χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος για απειλή και εξύβριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι δούλευε όλο το καλοκαίρι σε κατάστημα εστίασης που διατηρεί η μητέρα του στο χωριό, δεν τον πλήρωσε και μάλωσαν όταν της ζήτησε τα χρήματα.

Η γυναίκα από την πλευρά της κατέθεσε ότι την έβρισε, την τράβηξε από τα μαλλιά και την απείλησε, όταν μάλωσαν για τα χρήματα. Στο Δικαστήριο ο 44χρονος δήλωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μητέρα του εδώ και έξι χρόνια, θέλει να φύγει από το χωριό και της ζητά να του δώσει αυτά που δικαιούται.

Η 72χρονη δήλωσε ότι θέλει να τα βρει με τον γιο της πριν φύγει και τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πάνε σε ποινική διαμεσολάβηση, αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία, τις δηλώσεις που θα κάνουν και τις συνεδρίες που πρέπει να παρακολουθήσουν.

Τελικά το Δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 11 Οκτωβρίου, οπότε και αν δεν έχουν κάνει δηλώσεις ποινικής διαμεσολάβησης θα αναβληθεί ξανά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ειδάλλως ο 44χρονος θα δικαστεί, ενώ οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι η ηλικιωμένη δεν χρήζει νοσηλείας.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share