Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ

Αυστραλία: Χάκερ απειλούν να διαρρεύσουν τα ιατρικά δεδομένα διασήμων

Σήμα συναγερμού στέλνει η Καμπέρα για μία υποκλοπή μεγάλων διαστάσεων με θύματα διάσημους Αυστραλούς. Xάκερ απειλούν να δημοσιοποιήσουν ευαίσθητα προσωπικά

δεδομένα

Χάκερς απείλησαν να δημοσιοποιήσουν τα ιατρικά δεδομένα που υπέκλεψαν από περίπου χίλιους διάσημους Αυστραλούς, έπειτα από περιστατικό σχετικό με την κυβερνοασφάλεια, για το οποίο η Καμπέρα σημείωσε σήμερα ότι στέλνει «ένα τεράστιο σήμα συναγερμού».

Η υποκλοπή αφορά συνολικά 200 γιγαμπάιτ δεδομένων, σύμφωνα με τους κυβερνοπειρατές, γνωστοποίησε η Medibank, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φορείς υγειονομικής ασφάλισης στην Αυστραλία. «Ο εγκληματίας παρείχε ένα δείγμα (δεδομένα που έχει υποκλέψει) για 100 φακέλους», διευκρίνισε η ασφαλιστική εταιρεία σε ανακοίνωσή της που προοριζόταν για το αυστραλιανό Χρηματιστήριο.

«Τα υποτιθέμενα δεδομένα περιλαμβάνουν τον τόπο στον οποίο έλαβε ιατρική φροντίδα ο πελάτης, όπως και κωδικούς σχετικούς με τη διάγνωσή του και τις διαδικασίες», προσθέτει. Ο ιδιωτικός ασφαλιστικός φορέας είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει την διαμόρφωση τιμών των χρηματιστηριακών τίτλων του έως ότου αποκαλύπτονταν χθες, Τετάρτη, το πρωί λεπτομέρειες για την υποκλοπή.

Οι κυβερνοπειρατές απείλησαν να διαρρεύσουν ή να πωλήσουν τα δεδομένα, ξεκινώντας από 1.000 πολύ γνωστές προσωπικότητες, αν δεν κατέβαλε λύτρα η Medibank.

Οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 9 εκατομμυρίων Αυστραλών, ήτοι σχεδόν του ενός τρίτου του πληθυσμού της χώρας, διέρρευσαν τον περασμένο μήνα έπειτα από κυβερνοπειρατεία που είχε στόχο την Optus, τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη χώρα.

Η υποκλοπή στην εταιρεία αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία της Αυστραλίας. Η υπουργός Εσωτερικών Κλερ Ο’Νιλ δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δεδομένη.

«Σε συνδυασμό με την Optus, αυτό στέλνει ένα τεράστιο σήμα συναγερμού για τη χώρα», υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό ABC. «Ζούμε σε έναν νέο κόσμο. Θα δεχόμαστε αδιάκοπα ηλεκτρονικές επιθέσεις, κυρίως από τώρα και στο εξής», πρόσθεσε

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share
Bookmark and Share