Ελβετία: Κόβει την ανάσα η μεγαλύτερη σε μήκος αμαξοστοιχία στον κόσμο

Μια ελβετική εταιρεία σιδηροδρόμων έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό τρένο στον κόσμο, με ένα ταξίδι σε μια από τις πιο εντυπωσιακές

διαδρομές των Άλπεων.

Οι Ελβετοί κατέρριψαν ρεκόρ για το μακρύτερο επιβατικό τρένο στον κόσμο. Το τρένο μήκους 1.910 μέτρων ταξίδεψε στη γραμμή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη νοτιοανατολική Ελβετία από το Πρέντα στο Μπέργκεν στις 29 Οκτωβρίου του 2022.

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός σιδηροδρομικός φορέας της Ελβετίας σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το μακρύτερο επιβατικό τρένο σε μια εντυπωσιακή γραμμή στενού εύρους μέσα από τις Ελβετικές Άλπεις.

Το τρένο της εταιρείας Rhaetian Railway – που αποτελείται από τέσσερις κινητήρες και 100 βαγόνια ταξίδεψε στη νοτιοανατολική Ελβετία το απόγευμα του Σαββάτου. Το ταξίδι κράτησε πάνω από μία ώρα με τους λάτρεις των σιδηροδρόμων να έχουν συγκεντρωθεί στην ελβετική κοιλάδα για να παρακολουθήσουν το τρένο να διασχίζει περίπου 25 χιλιόμετρα στις Άλπεις. Η αμαξοστοιχία αποτελούνταν από 25 ηλεκτρικά τρένα «Capricorn», συνολικού μήκους 1.910 μέτρων.

Το παγκόσμιο ρεκόρ επιβεβαιώθηκε επίσημα επί τόπου από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, ανέφερε η Rhaetian Railway. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 1.732,9 μέτρων χρονολογείται από το 1991.

Ο διευθυντής της εταιρείας Ρενάτο Φασκιάτι δήλωσε ότι η απόπειρα για το ρεκόρ είχε σκοπό να αναδείξει ορισμένα από τα μηχανικά επιτεύγματα της Ελβετίας και να γιορτάσει τα 175 χρόνια των ελβετικών σιδηροδρόμων.

Οι προηγούμενοι κάτοχοι του ρεκόρ του μακρύτερου επιβατικού τρένου στον κόσμο, ήταν το Βέλγιο και πιο πριν η Ολλανδία. Η εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή είναι μνημείο των πρωτοποριακών ημερών της κατασκευής σιδηροδρόμων και έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η γραμμή εκτείνεται σε συνολικά 130 χιλιόμετρα στη νοτιοανατολική Ελβετία και θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές στον κόσμο.

Το τρένο περνάει 196 γέφυρες, 55 σήραγγες και 20 πόλεις κατά μήκος της διαδρομής που κόβει την ανάσα. Οι προηγούμενοι κάτοχοι του ρεκόρ του μακρύτερου επιβατικού τρένου στον κόσμο, ήταν το Βέλγιο και πιο πριν η Ολλανδία.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share