ΗΠΑ:Τζάκποτ ρεκόρ 1,9 δισ δολαρίων στην κλήρωση του αμερικανικού λόττο

ΗΠΑ: Το τζάκποτ έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 1,9 δισ δολαρίων, παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μεταφέρεται για την αυριανή κλήρωση.

Καθώς δεν βρέθηκε ούτε το βράδυ του Σαββάτου νικητής στο αμερικάνικο λόττο, το διάσημο Powerball, το τζάκποτ έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 1,9 δισ δολαρίων, παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μεταφέρεται για την αυριανή κλήρωση.

Ωστόσο, 16 παίκτες βρήκαν τους πρώτους πέντε αριθμούς στην κλήρωση του Σαββάτου (χωρίς το Powerball) και ο καθένας έλαβε από ένα εκατομμύριο δολάρια. Το τζάκποτ ήταν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια χθες Σάββατο, ήδη ρεκόρ.

Οι πιθανότητες να πετύχει κάποιος το τζακ ποτ, αγοράζοντας ένα εισιτήριο των δύο δολαρίων, είναι μόνο μία στα 292,2 εκατομμύρια. Συγκριτικά, η πιθανότητα να χτυπήσει κάποιον κεραυνός είναι μία στο εκατομμύριο, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ.

Ο ή οι τυχεροί νικητές θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της λήψης ολόκληρου του ποσού με καταβολή σε τρεις δεκαετίες ή να πληρωθούν άπαξ, έως και 782,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτίμηση της Powerball. Το νέο τζάκποτ ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 1,586 δισ δολαρίων που καταγράφηκε το 2016.

Το σημερινό ποσό έφθασε σε αυτό το ύψος καθώς από τις 40 συναπτές κληρώσεις δεν βρέθηκε μεγάλος νικητής. Κληρώσεις του Powerball γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο σε 45 πολιτείες, μαζί με την αμερικανική πρωτεύουσα Ουάσιγνκτον, το Πουέρτο Ρίκο και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share