Επιταγή ακρίβειας: Πριν τα Χριστούγεννα οι πληρωμές – Οι δικαιούχοι

Η επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί στους δικαιούχους θα είναι 250 ευρώ ενώ το Πάσχα δόθηκαν 200 ευρώ. Πότε θα γίνουν οι πληρωμές. 

Η επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα στους 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί οικονομική βοήθεια στους δικαιούχους απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων που σαρώνει την αγορά.

Στις αλλαγές που έγιναν αυτή τη φορά στην επιταγή ακρίβειας σε σχέση με το Πάσχα περιλαμβάνονται η αύξηση του ποσού στα 250 ευρώ από 200 ευρώ. Ακόμη, αυξήθηκαν και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους χαμηλοσυνταξιούχους, προκειμένου να αυξηθεί και ο αριθμός όσων θα εισπράξουν την ενίσχυση.

Επειδή κάποιες από τις ομάδες δικαιούχων ανήκουν στον ΕΦΚΑ και άλλοι στον ΟΠΕΚΑ, η πληρωμή θα «σπάσει» σε δύο ξεχωριστές ημερομηνίες. Περίπου στις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν τα 250 ευρώ:

  • μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες – στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας – που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • ευάλωτοι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ
  • ανασφάλιστοι υπερήλικες

Ειδικά για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος προβλέπεται ότι για τον Δεκέμβριο, η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση των ωφελούμενων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εφόσον έχουν στις 30 Νοεμβρίου, εγκριτική απόφαση χορήγησης, προσαυξάνεται στο διπλάσιο.

Η προσαύξηση αυτή θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης του η ισχύς των οποίων δεν έχει ανασταλεί, και καταβάλλεται άπαξ. Η προσαύξηση δεν καταβάλλεται στις περιπτώσεις που η ισχύς της οικείας εγκριτικής απόφασης έχει ανασταλεί, αποδίδεται δε στους δικαιούχους μετά την τυχόν άρση της ανωτέρω αναστολής. Η καταβολή της προσαύξησης προηγείται της τακτικής καταβολής της μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης και πραγματοποιείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share