Twitter:Το χάος που «έφερε» ο Μασκ και οι απολύσεις που…ανακαλούνται

Το Twitter, μετά την αιφνίδια απόλυση εργαζομένων ζητά τώρα από δεκάδες υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εταιρεία, ενώ όπως ανακοίνωσε θα αποκλείσει μόνιμα τους

χρήστες που έχουν δημιουργήσει πλασματικά προφίλ απομίμησης 

Το Twitter ζητά τώρα από δεκάδες υπαλλήλους που έχασαν τη δουλειά, τους να επιστρέψουν στην εταιρεία, μετά το χάος που προκάλεσε η είδηση για το «ψαλίδι» στον κολοσσό. Ορισμένοι απολύθηκαν κατά λάθος, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις κινήσεις της εταιρείας, ενώ άλλοι απολύθηκαν πριν η διοίκηση συνειδητοποιήσει ότι η εργασία και η εμπειρία τους μπορεί να είναι απαραίτητες για την κατασκευή των νέων χαρακτηριστικών που οραματίζεται ο Έλον Μασκ, δήλωσαν γνώστες στο «Bloomberg».

Περίπου το 50% των εργαζομένων του Twitter απολύθηκε σε μία ημέρα την Παρασκευή (4/11) βάσει των σχεδίων του νέου ιδιοκτήτη Έλον Μασκ για την «εξυγίανση» της πλατφόρμας. Με άλλα λόγια περίπου 3.700 άτομα απομακρύνθηκαν από τον κολοσσό αυτή την εβδομάδα μέσω email.

Πολλοί εργαζόμενοι έμαθαν ότι έχασαν τη δουλειά τους μετά την ξαφνική αναστολή της πρόσβασής τους σε συστήματα του Twitter, όπως το εταιρικό τους email και το Slack. Τα αιτήματα επιστροφής των εργαζομένων καταδεικνύουν πόσο βιαστική και χαοτική ήταν η διαδικασία, της απόλυσης των εργαζομένων του Twitter.

«Κοιμούνται στα γραφεία»

Το σχέδιο του Twitter για την επαναπρόσληψη εργαζομένων είχε αναφερθεί προηγουμένως από το «Platformer». «Όσον αφορά τη μείωση του προσωπικού του Twitter, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή, όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατ. δολάρια την ημέρα», είχε γράψει πρόσφατα ο Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με το «Bloomberg», το Twitter έχει περίπου 3.700 υπαλλήλους που έχουν απομείνει μετά τις απολύσεις της Παρασκευής. Ο Έλον Μασκ πιέζει όσους παραμένουν στην εταιρεία να προχωρήσουν γρήγορα στην διεκπεραίωση των καθηκόντων τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι κοιμούνται ακόμη και στο γραφείο για να προλάβουν τις νέες προθεσμίες.

Μόνιμος θα είναι ο αποκλεισμός των ψεύτικων προφίλ

Το Twitter το Σάββατο αναβάθμισε την εφαρμογή του στο App Store της Apple προκειμένου να αρχίσει να συλλέγει τη μηνιαία χρέωση των 8 δολαρίων για το μπλε σήμα επαλήθευσης των στοιχείων. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αλλαγή του Έλον Μασκ στο Twitter.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα λανσάρει και άλλα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των μισών διαφημίσεων, της δυνατότητας ανάρτησης βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας και της κατάταξης κατά προτεραιότητα στις απαντήσεις, τις αναφορές και τις αναζητήσεις.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε χθες ότι οι χρήστες του Twitter που έχουν δημιουργήσει πλασματικά προφίλ που μιμούνται άλλους χρήστες, χωρίς να τα έχουν χαρακτηρίσει ως «παρωδία» θα αποκλείονται μόνιμα από την αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς προειδοποίηση.

«Αυτό θα αποτελέσει μία προϋπόθεση για την εγγραφή στο Twitter Blue» δήλωσε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα προκαλεί την απώλεια του σήματος επαλήθευσης της ταυτότητας του χρήστη.

Σε μία ξεχωριστή ανάρτησή του στο Twitter, ο Μασκ δήλωσε ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πλατφόρμα προχωρούσε στην έκδοση μιας προειδοποίησης πριν από την αναστολή του προφίλ, αλλά καθώς το Twitter εξελίσσει μία ευρεία διαδικασία επαλήθευσης των χρηστών του, δεν θα υπάρξει καμία προειδοποίηση όπως επίσης και δεν θα υπάρξουν «εξαιρέσεις».

«Ο παράγων εκλογές»

O Μασκ που είναι επίσης, διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc θα έχει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Twitter, ενώ τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι η αναφερόμενη πλατφόρμα θα οργανώσει ένα συμβούλιο επανελέγχου περιεχομένου που θα έχει «διαφορετικές απόψεις σε ένα ευρύ φάσμα»

«Δεν θα λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή την αποκατάσταση προφίλ χρηστών πριν να συνεδριάσει αυτό το συμβούλιο» πρόσθεσε ο ίδιος. Για το θέμα της κατάργησης λογαριασμών χρηστών, ο Μασκ δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στο Twitter, μέχρι η αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει «μία ξεκάθαρη διαδικασία για να το κάνει αυτό».

Η οργάνωση μιας τέτοιας διαδικασίας θα απαιτήσει τουλάχιστον μερικές εβδομάδες, όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Μασκ, ξεκαθαρίζοντας το χρόνο ενδεχόμενης επιστροφής του πιο διάσημου χρήση του Twitter, του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον οποίο έχει απαγορευτεί η πρόσβαση. Το νέο χρονοδιάγραμμα αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τραμπ δεν θα επιστρέψει πριν από τις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.

Νωρίτερα την Κυριακή, η εφημερίδα «The New York Times» ανέφερε ότι το Twitter καθυστερεί την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαλήθευσης των στοιχείων των χρηστών του για αμέσως μετά από τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share