Μιλάνο: 16.000 πλαστικά μπουκάλια για το Στόουνχεντζ

Στο Μιλάνο, επανερμήνευσαν το Στόουνχεντζ με 16.000 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Ένα νέο μνημείο απέκτησε το Μιλάνο, μετά την πρωτοβουλία του λονδρέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου VATRAA να ξαναφτιάξει το Στόουνχεντζ με 16.000 πλαστικά μπουκάλια, αναδεικνύοντας έτσι την κληρονομιά των σκουπιδιών αλλά και τις επιπτώσεις της στις μελλοντικές γενιές.

Η εγκατάσταση, με τίτλο «Plastic Monument», αντλεί από μια από τις παλαιότερες και πιο καθαρές αρχιτεκτονικές φόρμες, το «Great Trilithon».

Το «Plastic Monument», αντλώντας από τις διαστάσεις και το σχήμα του Trilithon του Στόουνχεντζ, αποτελείται από δύο όρθιες κολόνες ύψους 6,7 μέτρων η κάθε μία με οριζόντια δοκό στο πάνω μέρος.

Το γραφείο έχει τυλίξει τους όγκους με ένα διπλό συρματόπλεγμα, λαξεύοντας τις επιφάνειες για να μιμηθεί την υφή των κολονών από πέτρα του πριν 5.000 χρόνια μνημείου στην Αγγλία.

HTTPS://WWW.INSTAGRAM.COM/P/CKIRU5EMBL5

«Η εγκατάσταση δεν σχεδιάστηκε για να είναι όμορφη αλλά για να μας κάνει να σκεφτούμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των ενεργειών μας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα εμπνεύσει πρόσωπα με επιρροή ή τακτικούς χρήστες πλαστικού να λάβουν υπόψη τη μεγαλύτερη επίπτωση των αποφάσεων που παίρνουν σήμερα», σημείωσε ο Bogdan Rusu, ιδρυτικό μέλος του VATRAA.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share