Τέρι Χολ: Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο τραγουδιστής των «Τhe Specials»

Σε ηλικία 63 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο μπροστάρης του συγκροτήματος «The Specials» Τέρι Χολ.

Ο τραγουδιστής που έγινε διάσημος τις δεκαετίες του 1970 και του 80 με επιτυχίες όπως το Ghost Town, το Gangsters και το Too Much Too Young έφυγε απο τη ζωή. Ο Χολ, που περιγράφεται ως «ένας από τους πιο λαμπρούς τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και στιχουργούς που έχει βγάλει ποτέ η χώρα αυτή», πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα στο Twitter.

Γράφοντας στο Twitter, το συγκρότημα ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο, μετά από σύντομη ασθένεια, του Tέρι του όμορφου φίλου, αδελφού μας και ενός από τους πιο λαμπρούς τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και στιχουργούς που έχει βγάλει ποτέ αυτή η χώρα.

Ο Tέρι ήταν ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας και μια από τις πιο ευγενικές, αστείες και γνήσιες ψυχές. Η μουσική του και οι ερμηνείες του συμπύκνωναν την ίδια την ουσία της ζωής, τη χαρά, τον πόνο, το χιούμορ, τον αγώνα για δικαιοσύνη, αλλά κυρίως την αγάπη.

Θα λείψει βαθύτατα σε όλους όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν και αφήνει πίσω του το δώρο της αξιοσημείωτης μουσικής του και της βαθιάς ανθρωπιάς του». Η ανακοίνωση καλούσε επίσης όλους να «σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτές τις πολύ θλιβερές στιγμές».

Έφυγε από τους The Specials το 1981 για να σχηματίσει τους Fun Boy Three με τους «συναδέλφους» του συγκροτήματος Neville Staple και Lynval Golding, σημειώνοντας άλλη μια σειρά επιτυχιών.

Η απαγωγή σε ηλικία 12 ετών

Ο μουσικός γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στο Κόβεντρι, όπου το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειάς του εργαζόταν στην τότε ακμάζουσα αυτοκινητοβιομηχανία της πόλης. Όμως η ζωή του πήρε μια σκοτεινή τροπή όταν, σε ηλικία 12 ετών, τον απήγαγε ένας δάσκαλος.

«Με απήγαγαν, με πήγαν στη Γαλλία και με κακοποίησαν σεξουαλικά για τέσσερις ημέρες», είπε στο The Spectator το 2019. «Και μετά με γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και με άφησαν στην άκρη του δρόμου». Ο Χολ είπε ότι το περιστατικό τον άφησε με ισόβια κατάθλιψη και τον έκανε να εγκαταλείψει την εκπαίδευση σε ηλικία 14 ετών, αφού εθίστηκε στα υπνωτικά που του είχαν συνταγογραφηθεί.

«Δεν πήγα σχολείο, δεν έκανα τίποτα. Απλώς κάθισα στο κρεβάτι μου λικνιζόμενος για οκτώ μήνες» Η μουσική ήταν κάποια μορφή παρηγοριάς. και ο Χολ εντάχθηκε σε ένα τοπικό πανκ συγκρότημα που ονομαζόταν Squad.


Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share