Η ενεργειακή κρίση «χτύπησε» το Βέλγιο: Με κουβέρτες στα εστιατόρια

Βέλγιο: Κόβουν απ’ όπου μπορούν οι καφετέριες και τα εστιατόρια για να εξοικονομήσουν ενέργεια

O τομέας εστίασης στο Βέλγιο πλήττεται σφόδρα από την ενεργειακή κρίση καθώς η περιοχή των Βρυξελλών προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξοικονομήσει ενέργεια.

Συγκεκριμένα πρόκειται να απαγορευθούν οι σόμπες εξωτερικού χώρου σε όλες τις Βρυξέλλες από τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με το δίκτυο BX1.

Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες των επιχειρηματιών για πιθανή απώλεια των πελατών, οι τοπικές αρχές εισήγαγαν πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διανομή εκατοντάδων κουβερτών σε εστιατόρια και μπαρ στην περιοχή.

«Μοιράζοντας κουβέρτες προσφέρουμε μια μεταβατική περίοδο πριν από τον Ιανουάριο και προτείνουμε άλλους τρόπους να παραμείνετε ζεστοί το χειμώνα παρά με θερμάστρες», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων των Βρυξελλών Φαμπιάν Μεγκρέν, προσθέτοντας ότι «οι θερμάστρες είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, ακριβές για τους ιδιοκτήτες και επιβλαβείς για το περιβάλλον».

Παρόλο που το υψηλό κόστος τους έχει ήδη οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου τους, πολλοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το εάν η απαγόρευσή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share