Σεπόλια: Συνταξιούχος ναυτικός και πατέρας μικρού παιδιού o «Μιχάλης»

Συνταξιούχος ναυτικός, ηλικίας 57 ετών, είναι ο «Μιχάλης» που συνελήφθη για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα τη 12χρονη από τα Σεπόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στον Πειραιά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το όνομα «Μιχάλης» είναι ψευδώνυμο και δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό του όνομα. Ο 57χρονος φέρεται να διατηρούσε προφίλ με ψεύτικο όνομα (Μιχάλης) στο Instagram. Μέσω αυτού του προφίλ συνομιλούσε με την 12χρονη. Επίσης, φέρεται να επιχειρούσε να δώσει το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης σε άτομα που επεδίωκαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με γυναίκες μέσω «ροζ» ιστοσελίδων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι φέρεται να μεσολαβούσε για να κλείνει ραντεβού η ανήλικη με «πελάτες». Ο 57χρονος συνταξιούχος ναυτικός είναι πατέρας ενός κοριτσιού ηλικίας πέντε ετών.

Ο διάλογος που «έκαψε» τον «Μιχάλη»

Η 12χρονη τον είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή στις καταθέσεις της. Οι αστυνομικοί περιέγραφαν το ρόλο του ως εξής:

«Η 12χρονη διατηρούσε συνομιλία, αρχικά μέσω της ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης messenger και στη συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Instagram, με άτομο με το όνομα “Μιχάλης”, το οποίο γνωρίζοντας ότι η οικογένειά της ανήλικης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μεσολαβούσε ώστε να κανονίζει ερωτικές συνευρέσεις με άτομα που ο ίδιος γνώριζε, έναντι αμοιβής. Η 12χρονη δεν είχε συναντηθεί ποτέ μαζί του».

Η συνομιλία γινόταν με ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που φέρεται να χρησιμοποιούσε το άτυχο κορίτσι, ενώ δεν διευκρινίζεται εάν τον έλεγχο του κινητού τηλεφώνου -κατά το επίμαχο διάστημα των συγκεκριμένων συνομιλιών- το είχε ή όχι ο Ηλίας Μίχος (προσποιούμενος την ανήλικη).

Στις 28 Αυγούστου 2022 ο «Μιχάλης» είχε στείλει μήνυμα στο κινητό της 12χρονης και πρότεινε ραντεβού με «πελάτη» (εν δυνάμει βιαστή) σε ξενοδοχείο.

Ακολουθεί το μήνυμα του «Μιχάλη»: «150 ευρώ για δύο ώρες; Σε ξενοδοχείο θέλει να έρθει να σε πάρει και να πάτε στο… (αναφέρει όνομα ξενοδοχείου ημιδιαμονής) στο Μεταξουργείο και να σε ξαναγυρίσει».

Ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος εκτιμάται ότι ήθελε να αποφύγει τις κάμερες (που ενδεχομένως θα είχε το ξενοδοχείο) αλλά και τα «αδιάκριτα βλέμματα», είτε είχε εκ των προτέρων «καθοδηγήσει» το άτυχο παιδί σε σχέση με την απάντηση είτε απαντά ο ίδιος. Ακολουθεί ο διάλογος, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αυτός που απαντάει είναι το κορίτσι ή ο Ηλίας Μίχος που έχει τον έλεγχο του κινητού του τηλεφώνου:

Ηλίας Μίχος: «Όχι. Όχι σε ξενοδοχείο»

«Μιχάλης»: Σε άλλο ξενοδοχείο πας;

Ηλίας Μίχος: Όχι σε κανένα.

«Μιχάλης»: Εσύ χάνεις. Εγώ φταίω που κανονίζω για πολλά λεφτά.

Από την κατάθεση της 12χρονης προκύπτει ότι δεν συνάντησε ποτέ διά ζώσης τον «Μιχάλη». Ο ίδιος σε ένα μήνυμα που έστειλε αναφέρει ότι θα ήθελε να συναντήσει την ανήλικη: «Έλα και τα λέμε με μένα, αν βρεθούμε και … μ’ αρέσεις».

Η 12χρονη ανέφερε τον «Μιχάλη» και στην τελευταία κατάθεση που έδωσε την 1η Νοεμβρίου στο δωμάτιο Δικανικής Εξέτασης Ανήλικων Θυμάτων στα γραφεία της Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η ανήλικη, αναφερόμενη σε έναν από τος πελάτες, έκανε λόγο για «μεσολάβηση» του «Μιχάλη»: «Ήτανε να βρεθούμε, δεν είχαμε βρεθεί ποτέ, απλά έβαλε λεφτά στην κάρτα (…) Είχε ζητήσει φωτογραφίες και βίντεο. Με βρήκε μέσω του Μιχάλη. Του είχε δώσει το τηλέφωνό μου, μου είχε πει θα μου βρει έναν πελάτη…».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share