Αργεντινή: 500 παιδιά κάνουν έκκληση για δασκάλους από Ελλάδα

Αργεντινή: Δύο δάσκαλοι απέμειναν για 500 παιδιά και 100 ενήλικες μαθητές

Έκκληση για δασκάλους κάνει στις Ελληνικές αρχές η Ελληνική Κοινότητα του Μπουένος Άιρες καθώς μόνο δύο δάσκαλοι έχουν μείνει για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο με 500 παιδιά καθώς και στο Ίδρυμα για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας με 100 ενήλικες.

Ο Κωνσταντίνος Βουκελάτος, πρόεδρος της Κοινότητας στη συνοικία Παλέρμο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αργεντινής μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η Παγκόσμια Φωνή μας» για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινότητα που βρίσκεται στην άλλη άκρη του πλανήτη.

«Το σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας, το οποίο είναι ανάμεσα στα δυο που αναγνωρίζονται τόσο από την Ελλάδα όσο και την Αργεντινή, είχε κάποτε 10 δασκάλους αλλά τώρα έχουν απομείνει δυο και δεν μπορεί να γίνει η ίδια καλή δουλειά», τόνισε ο κ. Βουκελάτος, προσθέτοντας ότι έχουν λάβει υπόσχεση για ένα ακόμη δάσκαλο από την Αθήνα.

«Το 30%-40% των μαθητών είναι ελληνικής καταγωγής, 3ης και 4ης γενιάς, και οι υπόλοιποι Αργεντινοί που θέλουν να μάθουν ελληνικά. Μάλιστα, ορισμένοι μαθητές έρχονται και μένουν στην Ελλάδα μετά το πέρας των σπουδών τους γιατί τους αρέσει πολύ […] Στη συνοικία του Παλέρμο βρίσκεται επίσης ο Καθεδρικός Ναός “Η Κοίμηση της Θεοτόκου”. Στο Μπουένος Άιρες υπάρχουν συνολικά τρεις κοινότητες, πρόσθεσε κ. Βουκελάτος.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share