Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί μήνυσε γνωστό δημοσιογράφο για 50 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε τον Μπομπ Γούντγουορντ για τις «κασέτες Τραμπ», διεκδικώντας 50 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε τον Μπομπ Γούντγουορντ για κάτι λιγότερο από 50 εκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δε συμφώνησε να δημοσιεύσει ο βετεράνος δημοσιογράφος της Washington Post κασέτες των συνομιλιών τους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος της Washington Post «δεν πήρε ποτέ την άδειά του να δημοσιεύσει τις λεγόμενες «κασέτες Τραμπ». Ο εκδότης του Γούντγουορντ, Simon & Schuster, και η μητρική του εταιρεία, Paramount Global, κατονομάστηκαν επίσης ως κατηγορούμενοι. Οι «Trump Tapes» κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2022, με τον υπότιτλο «Οι είκοσι συνεντεύξεις του Μπομπ Γούντγουορντ με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ» (Bob Woodward’s Twenty Interviews With President Donald Trump).

Εν μέσω γενικά θετικών κριτικών, ο Guardian χαρακτήρισε το ηχητικό βιβλίο «διαβατήριο για την καρδιά του σκότους» της προεδρίας του Τραμπ. Ο Γούντγουορντ έγραψε επίσης τρία μπεστ σέλερ για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του: «Φόβος, Οργή και Κίνδυνος», το τελευταίο από κοινού με τον Ρόμπερτ Κόστα. Οι συνεντεύξεις που σχημάτισαν τις «κασέτες του Τραμπ» πραγματοποιήθηκαν κυρίως από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2020, όταν ο Γούντγουορντ έγραφε την «Οργή».

Στη μήνυση που κατατέθηκε στη Φλόριντα τη Δευτέρα (30/1), οι δικηγόροι του Τραμπ είπαν ότι η υπόθεσή τους «επικεντρώνεται στον συστηματικό σφετερισμό, χειραγώγηση και εκμετάλλευση του ήχου του Προέδρου Τραμπ από τον Γούντγουορντ». Ισχυρίστηκαν επίσης ότι μια συνομιλία υποβλήθηκε σε παραπλανητική επεξεργασία, επικαλούμενοι μια σύγκριση με μια ηχογράφηση που έγινε από τον Hogan Gidley, έναν βοηθό του Tραμπ, στο Mαρ-α-Λάγο στη Φλόριντα στις 30 Δεκεμβρίου του 2019.

Αυτή η ηχογράφηση, υποστηρίζεται στην αγωγή, περιέχει μια ανταλλαγή στην οποία ο Γούντγουορντ λέει στον Τραμπ: «Αυτό και πάλι είναι για να βγει το βιβλίο πριν από τις εκλογές». Η «Οργή» δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου του 2020, λίγο λιγότερο από δύο μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών.

Ο Τραμπ ζητά αποζημίωση λίγο μικρότερη από 50 εκατομμύρια δολάρια, αριθμός στον οποίο οι δικηγόροι του λένε ότι κατέληξαν εξετάζοντας τις πωλήσεις του «Φόβου», το οποίο «πώλησε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα, που είναι το ποσό των αντιγράφων που μπορεί να εκτιμηθεί ότι θα πουλήσει η ηχητική κασέτα.

Ο Τραμπ παραπονέθηκε για πρώτη φορά όταν κυκλοφόρησε το ηχητικό βιβλίο. Εμφανιζόμενος στο CNN, ο Γούντγουορντ ρωτήθηκε για τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι «ποτέ δεν πήρε την άδειά του να δημοσιοποιήσει αυτές τις κασέτες». «Λοιπόν, έγινε οικειοθελώς, ήταν όλα καταγεγραμμένα. Είχα χρησιμοποιήσει μερικά από αυτά πριν»

Ο Τραμπ, ο οποίος επιταχύνει την εκστρατεία του για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών το 2024, μια αναμέτρηση στην οποία παραμένει ο μόνος δηλωμένος υποψήφιος. Ο ίδιος έχει μηνύσει και άλλες φορές «εχθρούς» στα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το CNN. Μια μήνυση κατά του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης αποβλήθηκε πρόσφατα από το δικαστήριο.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share