Νότια Κορέα: Εννέα αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού

Νότια Κορέα: Το πλοίο των 24 τόνων ανατράπηκε στα ύδατα ανοικτά της κομητείας Σινάν, στην επαρχία της Νότιας Τζεόλα, αργά την περασμένη νύκτα, σύμφωνα με το

υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διασώστες αναζητούν εννέα αγνοουμένους μετά το ναυάγιο ενός αλιευτικού στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το πλοίο των 24 τόνων ανατράπηκε στα ύδατα ανοικτά της κομητείας Σινάν, στην επαρχία της Νότιας Τζεόλα, αργά την περασμένη νύκτα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρία μέλη του πληρώματος του αλιευτικού διασώθηκαν από πλοίο που βρισκόταν κοντά στην περιοχή του ναυαγίου, όμως η τύχη εννέα άλλων -μεταξύ των οποίων δύο ξένοι- εξακολουθεί να αγνοείται, πρόσθεσε το υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Περισσότερα από δέκα πολεμικά πλοία και τρία αεροσκάφη της ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού διεξάγουν έρευνες για τους αγνοουμένους, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Τα περισσότερα από τα μέλη του πληρώματος πιστεύεται ότι είχαν εγκαταλείψει το πλοίο πριν αυτό ανατραπεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Λι Σανγκ-μιν.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια κατά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έδωσε εντολή να κινητοποιηθούν «όλοι οι διαθέσιμοι πόροι» για να διευρυνθεί η ζώνη των ερευνών, έγινε γνωστό από το γραφείο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share