Η πιο αρχαία εβραϊκή Βίβλος αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ στις δημοπρασίες ιστορικών κειμένων

Σύμφωνα με τον Guardian, η Βίβλος βγαίνει σε δημοπρασία από τη συλλογή του Τζάκι Σάφρα (Jacqui Safra) τον Μάιο στη Νέα Υόρκη.

Η αρχαιότερη και πληρέστερη εβραϊκή Βίβλος που ανακαλύφθηκε ποτέ, μια «ζωτικής σημασίας λυδία λίθος της ανθρώπινης ιστορίας» που χρονολογείται πριν από περισσότερα 1.100 χρόνια, πρόκειται να πουληθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Το βιβλίο του ένατου αιώνα, που είναι γνωστό ως «Codex Sassoon» αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ των παπύρων της Νεκράς Θάλασσας και της σημερινής Βίβλου. Με εκτίμηση $30-50 εκατ. τον καθιστά το πιο πολύτιμο ιστορικό έγγραφο ή χειρόγραφο που έχει εμφανιστεί σε δημοπρασία.

«Η Εβραϊκή Βίβλος είναι το ιερό, θεμελιώδες κείμενο για τους λαούς σε όλο τον κόσμο», είπε η Σάρον Μιντς (Sharon Mintz), επικεφαλής της Ιουδαϊκής του Sotheby’s και προσθέτει. «Στο «Codex Sassoon», αποκαλύπτεται μια μνημειώδης μεταμόρφωση στην ιστορία της Εβραϊκής Βίβλου, φέρνοντας στο φως την πλήρη ιστορία της Εβραϊκής Βίβλου που δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ σε μορφή βιβλίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ για το πιο πολύτιμο ιστορικό κείμενο και χειρόγραφο που πωλήθηκε σε δημοπρασία κατέχει η πρώτη εκτύπωση του συντάγματος των ΗΠΑ, το οποίο πωλήθηκε για $43 εκατ. τον Νοέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Βίβλος βγαίνει σε δημοπρασία από τη συλλογή του Τζάκι Σάφρα (Jacqui Safra) τον Μάιο στη Νέα Υόρκη.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share