O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Νοτιάδες, σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανή την εμφάνιση

αφρικανικής σκόνης.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αν και στο τέλος του χειμώνα θα κυλήσει με χαρακτηριστικά ανοιξιάτικο καιρό, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το Σάββατο θα επικρατήσουν νοτιάδες, οι οποίοι δεν θα επιτρέψουν την θερμοκρασία να υποχωρήσει, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στα επίπεδα των 17 με 20 βαθμών Κελσίου, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Σημαντικό ρόλο στον καιρό του τριημέρου θα έχει η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Πρόκειται για το πρώτο φετινό επεισόδιο σκόνης. Θα χάσει ο ουρανός την γαλανή του όψη, ενώ οι τοπικού χαρακτήρα βροχές θα είναι προφανώς λασποβροχές. Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά, το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Περισσότερες πάντως βροχές αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές με πτώση της θερμοκρασίας. Το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής θα υποχωρήσει η θερμοκρασία, στα κανονικά επίπεδα. Από το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Ο χειμώνας που φέτος ήταν πολύ περιορισμένος, φαίνεται ότι έχει τελειώσει ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου.

Nεφώσεις και αυξημένη υγρασία σήμερα Παρασκευή

Πιο αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία. Λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα βορειοανατολικά μέχρι το πρωί θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί σε υψηλές τιμές για την εποχή και θα φθάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου..

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS
ertnews.gr
...
O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Νοτιάδες, σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας:
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share