Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε τρένα και προαστιακό

Aπεργούν οι εργαζόμενοι σε προαστιακό και τρένα σήμερα Τρίτη (7/3) και αύριο Τετάρτη με απόφαση των σωματείων τους με αιτήματα την ασφαλή κυκλοφορία των συρμών

Συνεχίζονται για ακόμη μια ημέρα οι επεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους μετά το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη

ζωή τουλάχιστον σε 57 επιβαίνοντες στις δύο αμαξοστοιχίες. Τα πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train, που έχει την ευθύνη διεξαγωγής των δρομολογίων, ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με μία νέα 48ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου και αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ αναφέρει ότι: «προκηρύσσει 48ωρη απεργία για τις 7 και 8 Μαρτίου 2023, προκειμένου να διατρανώσουμε την θέση μας ότι ο Σιδηρόδρομος πρέπει να παραμείνει ΑΝΟΙΧΤΟΣ με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και προς ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου.
Στην απεργιακή κινητοποίηση δε θα μετέχουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται και συμμετέχουν στα οχήματα βοήθειας και αποκατάστασης των βλαβών από την σύγκρουση».

Στο μεταξύ, σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις για τη μορφή τους
ertnews.gr
...
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε τρένα και προαστιακό
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share