Γ. Βαρουφάκης για την επίθεση εναντίον του: “‘Εγινε από μπράβους της νύχτας” – Το χρονικό

Με την πρώτη του ανάρτησή του στο twitter, μετά την επίθεση που δέχτηκε σε εστιατόριο της περιοχής των Εξαρχείων, ο

Γραμματέας του ΜέΡΑ25Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρεται στο γεγονός.

Όπως αναφέρει: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους. Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Τι συνέβη

Ολα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής 10/3 όταν ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν με ένα ακόμα μέλος του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο, χωρίς την αστυνομική του φρουρά, κατόπιν επιλογής του, οπότε και μια ομάδα 10-20 ατόμων που περνούσε έξω από το μαγαζί τον είδε και τον πλησίασε με επιθετικές διαθέσεις. Ο ίδιος σηκώθηκε και ζήτησε να βγει έξω μαζί τους προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση εντός του καταστήματος. Ότσν βγήκε έξω ένα άτομο τον χτύπησε στο πρόσωπο, σύμφωνα με πλγηροφορίες ,με σιδερογροθιά, προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη, ένω άλλο άτομο τραβούσε βίντεο. Έπεσε αιμόφυρτος και κατόπιν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Εκεί διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Επιπλέον, υπεβλήθη και σε αξονική τομογραφία για προληπτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο αλλά δεν ήθελε και αποχώρησε.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Ομόθυμη είναι η καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον Γ. Βαρουφάκη στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση», έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσθέτοντας πως είναι «ευθύνη όλων μας η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

«Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα» η επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25, ανάρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

«Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης».

Την απερίφραστη καταδίκη του στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια, εξέφρασε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε στο ΕΡΤ News ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Για «παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη» που είναι «απόλυτα καταδικαστέα έκανε λόγο η Ελληνική Λύση.

«Φασιστική και τραμπούκικη«» χαρακτήρισε την επίθεση κατά του Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη τοΜέΡΑ 25.
ertnews.gr
...
Γ. Βαρουφάκης για την επίθεση εναντίον του: “‘Εγινε από μπράβους της νύχτας” – Το χρονικό
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share