Ν. Αφρική: Ομαδικός γάμος οκτακοσίων ζευγαριών σπάει το ρεκόρ τελετών μετά την πανδημία

Πάνω από 800 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε εκκλησία στη Νότια Αφρική την Κυριακή. Η εκδήλωση σηματοδότησε μια από τις μεγαλύτερες τελετές στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρει το Reuters.

Η Εκκλησία της Αγιότητας της Διεθνούς Πεντηκοστής ευλογεί τις πολυγαμικές ενώσεις, οι οποίες είναι κοινές σε ορισμένες αφρικανικές κοινότητες, και η εκκλησία λέει ότι αυτές οι ενώσεις είναι εξουσιοδοτημένες από τη Βίβλο. Οι κοινές τελετές γάμου γίνονται τρεις φορές το χρόνο – το Πάσχα, τον Δεκέμβριο και τον Σεπτέμβριο, όταν συμπληρώνονται τα χρόνια από την ίδρυση της αντίστοιχης εκκλησίας το 1962.

Η Lebogile Mamatela, 38 ετών, κρατική υπάλληλος που έγινε η δεύτερη σύζυγος του ο πατέρας του παιδιού της την Κυριακή δήλωσε πολύ χαρούμενη: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα, είμαι πολύ χαρούμενη». Ο νέος της σύζυγος, Roto Mahluku, 40, εντάχθηκε στην εκκλησία το 1993. Παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, Ditopa Mahluku, πριν από 16 χρόνια. Οι δυο τους έχουν τρία παιδιά. Η Ντιτόπα πιστεύει ότι ο δεύτερος γάμος του συζύγου της είναι «η εκπλήρωση αυτού που δημιούργησε ο Θεός για εμάς, η εκπλήρωση της γραφής που λέει ότι οι γυναίκες θα υποκλιθούν σε έναν άντρα».

Οι σημερινές σύζυγοι φορούσαν πολύχρωμα ρούχα στην τελετή στην εκκλησία που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ. Οι νύφες που παντρεύτηκαν για πρώτη φορά φορούσαν λευκά φορέματα. Η Εκκλησία της Αγιότητας της Διεθνούς Πεντηκοστής έχει περίπου 3 εκατομμύρια οπαδούς στη Νότια Αφρική.

Πηγή: digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου
ertnews.gr
...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share