Οι αυτοφυείς τουλίπες της Χαλκιδικής: Το αγαπημένο λουλούδι της Άνοιξης που μαγνητίζει τα βλέμματα

Οι αυτοφυείς τουλίπες της Χαλκιδικής, μαγνητίζουν τα βλέμματα, ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Ολλανδία που έχει βασίσει την

οικονομία της στην καλλιέργεια τουλίπας, την δανείστηκε από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως τόνισε ο συντονιστής του tulips. GrΝίκος Κρίκας, τα 15 είδη τουλίπας που υπάρχουν στη χώρα μας είναι προστατευόμενα είδη, συνεπώς απαγορεύεται η κοπή, η εκρίζωση και η εμπορία τους.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο tulips. Gr Γιώργο Τσοκτουρίδη, έχουμε 15 είδη τουλίπας στη χώρα μας, με τη Χίο να έχει τέσσερα και την Κρήτη πέντε, ενώ τουλίπες βρίσκει κανείς σε βόρειο Αιγαίο, Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, Αρέθουσα, Σοχό, στην Πελοπόννησο αλλά και στις κορυφές των βουνών.

Ακόμη, πρώτη φορά παγκοσμίως καλλιεργούνται στη χώρα μας κάποια είδη, όπως η τουλίπα της Ροδόπης που δεν έχει καλλιεργηθεί μέχρι στιγμής ούτε καν από τους Ολλανδούς.

Η καλλιέργεια τουλίπας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, καθώς η διαδικασία είναι εξαιρετικά αργή, αν σκεφτεί κανείς ότι για να ανθίσει ένα φυτό, από τη στιγμή που το χώμα θα υποδεχτεί το σποράκι, απαιτούνται τέσσερα με επτά χρόνια.

Ωστόσο, η τουλίπα είναι το τρίτο πιο δυνατό λουλούδι που υπάρχει παγκοσμίως και έχει δημιουργηθεί στη βιομηχανία της ανθοκομίας ως φυτό κήπου και ως φυτό για την παραγωγή κομμένων λουλουδιών στο βάζο, γεγονός που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
ertnews.gr
...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share