Ποιές είναι οι χειρότερες κατεργασμένες τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε;

Συχνά ακούμε ότι είμαστε αυτό που τρώμε. Ας δούμε τα κατεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε και τα οποία είναι πολύ συνήθη στις ημέρες μας... Είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, ειδικά σε πολυάσχολους ανθρώπους, καθώς έχουν πλεονέκτημα στην εξοικονόμηση χρόνου. Είναι πολύ γλυκά και εθιστικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι επιβλαβή για τον οργανισμό μακροπρόθεσμα. Καθώς ορισμένες φορές έρχονται με χαμηλή τιμή είναι δύσκολο να τους αντισταθούμε. Ωστόσο είναι σημαντικό να εστιάσετε στο κρυμμένο κόστος που περιέχουν τα κατεργασμένα τρόφιμα όσον αφορά την υγεία σας. Είναι δύσκολο να αποκλείσουμε όλες τις κατεργασμένες τροφές από τη διατροφή μας αλλά μπορούμε να απομακρύνομε ορισμένες. Kοτομπουκιές

Αμφιλεγόμενη finger food που είναι ελκυστική και ικανοποιεί εύκολα την πείνα.

Συνήθως παράγονται με περισσότερο αλάτι, συντηρητικά και λιπαρά από όσο χρειάζεται κάποιος. Πατάτες τηγανιτές

Περιέχουν πολύ υψηλή ποσότητα θερμίδων, ώστε όταν τις καταναλώνουμε τακτικά μπορούν να δυσκολέψουν τη ρύθμιση του διαβήτη και του βάρους. Η θρεπτική τους αξία είναι πολύ χαμηλή. Αν τις επιθυμείτε διακαώς ψήστε τις στο φούρνο χωρίς λάδι. Αναψυκτικά

Είναι άδειες θερμίδες χωρίς κάτι θρεπτικό. Συμβάλλουν στην παχυσαρκία και ενθαρρύνουν βακτηριακές νόσους και διαβήτη. Κατεργασμένα κρέατα

Πολλά κατεργασμένα κρέατα περιέχουν τεχνητές γεύσεις, αλάτι και άλλα συντηρητικά. Ο μηχανικός διαχωρισμός του κρέατος συνήθως πραγματοποιείται κάτω από μεγάλη πίεση και ζέστη με αποτέλεσμα να χάνεται η διατροφική αξία. Αποτελεί παράγοντα κινδύνου για διαβήτη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα γυναίκες που τα καταναλώνουν σε εστιατόρια 2 έως 3 φορές την εβδομάδα είναι πιθανό να διαγνωστούν με διαβήτη σε σχέση με όσες δεν τα καταναλώνουν. Δημητριακά με ζάχαρη

Τα δημητριακά πρωινού συνήθως περιέχουν ζάχαρη, που συμβάλλει στον διαβήτη.

Αν και η διατροφή που είναι υψηλή σε ίνες έχει αποδειχτεί ότι ρυθμίζει και εμποδίζει το διαβήτη, τα συγκεκριμένα δημητριακά έχουν πολύ χαμηλές διατροφικές ίνες. Επιλέξτε δημητριακά που περιέχουν περίπου 5 γρ. ινών και αποφύγετε αυτά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Πατατάκια

Περιέχουν πολλά λιπαρά και θερμίδες, καθώς και αλάτι στις περισσότερες περιπτώσεις που τα καθιστούν πιο βλαβερά για την υγεία. Θα πρέπει να τα αποφύγετε όσο μπορείτε, καθώς η ποσότητα των θερμίδων και των λιπαρών είναι περισσότερη από όση χρειάζεται ο οργανισμός σας και καταλήγουν να συσσωρεύονται στον οργανισμό σας αυξάνοντας το βάρος σας. Αποτελούν σημαντική αιτία παχυσαρκίας και των επιπτώσεών της. Μπισκότα, κρακεράκια, κέικ

Όλα τα παραπάνω τρόφιμα έχουν ομαδοποιηθεί εδώ, λόγω της παρόμοιας επίδρασής τους στην υγεία Πέρα από τα υψηλά επίπεδα αλατιού και ζάχαρης περιέχουν επίσης τρανς λιπαρά.

Τα τρανς λιπαρά προστίθενται για να κάνουν τα τρόφιμα πιο επικερδή καθώς είναι πιο φτηνά από τα υγιεινά λιπαρά. Επεκτείνουν επίσης την ημερομηνία λήξης και βελτιώνουν την εξωτερική υφή του τροφίμου. iatronet.gr

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share