Τελικά ξέρετε πως πρέπει να βράζουμε το αυγό;

Τι είναι πιο απλό άραγε από το να βράσεις ένα αυγό; Απλώς βάζεις νερό, το βάζεις στη φωτιά και περιμένεις ένα συγκεκριμένο χρόνο... Μπορεί όμως το ασπράδι του αυγού να βγει το πολύ ελαστικό, ο κρόκος πολύ ξερός ή να γίνει πολύ δύσκολο να καθαρίσεις το φλοιό.

Αυτό συμβαίνει διότι το αυγό είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα 2 ουσιών. Για να έχουν την κατάλληλη υφή το ασπράδι και ο κρόκος, θέλουν 2 διαφορετικές θερμοκρασίες.

Η κατάλληλη θερμοκρασία για το ασπράδι είναι 82 ?. Σε αυτήν τη θερμοκρασία το ασπράδι γίνεται αφράτο, χωρίς να χάνει όμως την υφή του.

Για τον κρόκο η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 5 βαθμοί Κελσίου λιγότεροι, δηλαδή εάν ξεπερνάμε αυτήν τη θερμοκρασία τότε ο κρόκος θα γίνει ξερός και θα πάρει μία άσχημη απόχρωση του κίτρινου.

Ο Αμερικάνος σεφ, Τζέι Κέντι Λόπεσ-Αλτ, αποφάσισε να βρει τον καλύτερο τρόπο για να βράσει αυγά με τη βοήθεια της επιστήμης.

Έβαζε τα αυγά σε νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια πετούσε μερικούς κύβους πάγου και το άφηνε να ξαναβράσει, όπως αναφέρει το tilestwra.

Για να πετύχει την πιο κατάλληλη υφή, ο σεφ κάθε 30 δευτερόλεπτα έβγαζε τα αυγά από το νερό και έλεγχε πως έχουνε ετοιμαστεί.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share