Δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε καλή διάθεση

Πολλοί από εμάς αισθανόμαστε μια μελαγχολία στις γιορτές που πολλές φορές μπορεί να μεταμορφωθεί και σε μίνι κατάθλιψη...

Η κακή διάθεση είναι αρκετή για να μας χαλάσει όλη την περίοδο των γιορτών καθώς πολλές φορές δεν μπορούμε να «βγούμε» από τις μαύρες σκέψεις. Αν νιώθετε έτσι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σας φτιάξει η διάθεση και να νιώθετε καλύτερα στην περίοδο των γιορτών αλλά και γενικά, τότε ακούστε τις παρακάτω συμβουλές που έρχονται κατευθείαν από το Πανεπιστήμιο Harvard. Η ερευνήτρια του πανεπιστημίου Shawn Achor, πέρασε χρόνια να μελετά την ανθρώπινη ευτυχία. Οι έρευνες της, της έδειξαν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς για να μπορέσει να διατηρεί μια πιο θετική διάθεση για ζωή μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα.

Η πρώτη είναι η άθληση και άσκηση. Είναι γνωστό ότι η άσκηση σου δίνει ευτυχία και ακούγεται πολύ ως συμβουλή για καλύτερη διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως στις ενδορφίνες. Αυτό που μας εξηγεί όμως η Achor, είναι πως οι ενδορφίνες είναι κάτι προσωρινό.

Πέραν αυτού όμως, η άσκηση μας βοηθάει να εξασκήσουμε το μυαλό μας με έναν άλλο τρόπο, που ουσιαστικά αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και την ζωή μας. «Η συμπεριφορά μου έχει σημασία» σκεφτόμαστε κάθε φορά που κάνουμε την προσπάθεια μας και αυτό στην ουσία είναι η αισιοδοξία. Ακόμα και δεκαπέντε λεπτά άσκησης την ημέρα βοηθούν για να βελτιωθεί η διάθεση μας και να αποκτήσουμε “θετικές συνήθειες” και μια ρουτίνα με όμορφες πράξεις.

Ο δεύτερος τρόπος είναι ο διαλογισμός, κάτι που πολλοί άνθρωποι παρεξηγούν ή βρίσκουν πολύ δύσκολο να καταφέρουν. Και όμως η Anchor, εξηγεί οτι υπάρχουν πολύ απλές τεχνικές για να καταφέρει κανείς κάτι θετικό χωρίς να πρέπει να αφιερώσουμε τρομερή συγκέντρωση και προσπάθεια. Μέσα από τις έρευνες της διαπίστωσε ότι κάτι πολύ πιο απλό από τον διαλογισμό, το να παρατηρούμε την ίδια μας την αναπνοή για δύο μόλις λεπτά (εισπνοή, εκπνοή) είναι αρκετά για να αλλάξουν τις συνάψεις του εγκεφάλου μας και να σκεφτόμαστε πιο θετικά, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι άνθρωποι μας.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share