«Γράμμα στη μελλοντική σύζυγο του γιου μου»

Μια μαμά ανοίγει τα… χαρτιά της!

Η Ελληνο-Αμερικανίδα μαμά-blogger Τζέσικα Δήμα γράφει ένα πολύ ιδιαίτερο γράμμα, όχι προς τον γιο της, αλλά προς την μέλλουσα
γυναίκα του. Και, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να φαντάζεστε, της τα λέει όπως ακριβώς θα έπρεπε κάθε πεθερά να τα πει. Αν έχετε γιο, αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε. Προς το κορίτσι που μια μέρα θα γίνει γυναίκα του γιου μου:

Ενδιαφέρεσαι για κάποιον που είναι πολύτιμος για εμένα. Ο κόσμος μου ήρθε άνω-κάτω την ημέρα που μπήκε στην ζωή μου και έχει παραμείνει έτσι από τότε. Όταν τον κοιτάζω το μόνο που βλέπω είναι σκηνές από το παρελθόν, με καροτσάκια, μεγάλες αγκαλιές, γλυκά χαμόγελα και υπερήρωες. Παρόλο που το μόνο που θέλω για εκείνον είναι να είναι ευτυχισμένος, ξέρω ότι θα χρειαστεί να κάνει ορισμένα λάθη προκειμένου να μεγαλώσει μαθαίνοντας. Παρ'όλα αυτά, θα με τσάκιζε να δω ότι κάποιος τον πλήγωσε ή τον χρησιμοποίησε σκόπιμα. Ξέρω ότι και εσύ κάποτε υπήρξες το λατρεμένο μωράκι κάποιας μαμάς. Πιθανότατα υπάρχει κάποιος γονιός, εκεί έξω αυτή τη στιγμή, που επίσης χάνει τον ύπνο του, ενώ εσύ έχεις βγει με τον γιο μου. Είσαι το μικρό κοριτσάκι κάποιου, κάποιας μαμάς που πολύ προσεκτικά χτένιζε τα μαλλιά σου και σου έκανε κοτσιδάκια και σε κοιτούσε με δέος καθώς σε νανούριζε στην αγκαλιά της. Ξέρω την αξία σου. Ξέρω ότι πιθανότατα έχεις μια καλή καρδιά που μάλλον χτυπά λίγο πιο γρήγορα κάθε φορά που ο γιος μου σε κοιτάζει. Δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν σου, το χρώμα που έχει το δέρμα σου ή η οικονομική σου κατάσταση. Θυμάμαι κάποτε πόσο εξευτελιστικά με είχε κάνει να νιώσω η μαμά κάποιου, η οποία πίστευε ότι δεν ήμουν αρκετά καλή για τον γιο της. Μου πήρε πολλά χρόνια μέχρι να πιστέψω, με απόλυτη βεβαιότητα, πως εξαιτίας της ο γιος της έχασε ένα πολύ καλό κορίτσι (εγώ ήμουν τυχερή, βέβαια, γιατί έτσι γνώρισα τον άντρα μου, με τον οποίον κάναμε τα ομορφότερα μωρά όλων των εποχών –είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς!). Ήμουν πάντα αρκετά καλή. Αλλά οι διαρκείς επικρίσεις της και η κακή συμπεριφορά της απέναντί μου με έκαναν να αμφισβητώ τον εαυτό μου για χρόνια. Με έκαναν να αμφιβάλω για την αξία μου και διέλυσαν την αυτοπεποίθησή μου. Κακά κορίτσια» δεν υπάρχουν μόνο στο σχολείο. Γυναίκες κάθε ηλικίας έχουν τον τρόπο τους να κάνουν άλλες γυναίκες να νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους. Αλλά εγώ δεν πρόκειται να στο κάνω αυτό. Έχω μεγάλη πίστη στο καλό παράδειγμα που έδωσα στον γιο μου και σέβομαι πολύ τόσο εκείνον όσο και τις επιλογές του, ώστε να ξέρω ότι αν αυτός πιστεύει ότι είσαι αρκετά σημαντική ώστε να σε φέρει στο σπίτι μας, πρέπει να είσαι ένα σπουδαίο κορίτσι. Αν, πάλι, καταλήξεις να του ραγίσεις την καρδιά, τουλάχιστον θα φύγει από εσένα λίγο πιο σοφός από όσο ήταν πριν σε γνωρίσει. Όπως και να΄χει, θα σου μεταφέρω τα λόγια αγάπης που μου είπε κάποτε η πεθερά μου: Το σπίτι μου είναι σπίτι σου και είσαι πάντα ευπρόσδεκτη εδώ.»

mama365

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share