Τι μπορείς να μάθεις για την υγεία σου από το χρώμα της γλώσσας;

Πόνος, φαγούρα, περίεργα σημάδια και οσμές – το ανθρώπινο σώμα πάντα μας ενημερώνει...

με ενδείξεις και συμπτώματα για την υγεία μας. Αλλά υπάρχει ένα μέρος του σώματος που συνήθως δεν το παρατηρούμε και το αγνοούμε – τη γλώσσα μας!

Η διάγνωση ασθενειών με βάση το χρώμα και
την υφή της γλώσσας έχει υπάρξει για καιρό η βάση της κινέζικης και δυτικής ιατρικής και για αυτό το λόγο πάντα οι γιατροί ζητούν από τους ασθενείς τους να ανοίξουν το στόμα τους. Με αυτό κατά νου, μία ομάδα ερευνητών υιοθέτησαν τη γλώσσα ως την εστίαση ενός νέου διαγνωστικού συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό το μηχανογραφημένο σύστημα μπορεί να απαντήσει σε απορίες και ερωτήματα χρηστών σχετικά με τα συμπτώματα και να λάβει μία ψηφιακή εικόνα της γλώσσας αλλά και να προσφέρει μία διάγνωση, αναφέρει μια νέα μελέτη που περιγράφει το συγκεκριμένο σύστημα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο International Journal της Βιοϊατρικής Μηχανικής και Τεχνολογίας. Με άλλα λόγια παρατηρώντας συχνά τη γλώσσα μας και τα συμπτώματα που δείχνει μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για την υγεία όλου του οργανισμού μας. Αν δείτε κάτι το ανησυχητικό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο και το γιατρό σας για τη σωστή διάγνωση. Μία απαλή, χλωμή επιφάνεια.

Οι γλώσσες υποτίθεται ότι είναι λίγο μη ομαλές στην επιφάνεια, οπότε έαν η δική σας γλώσσα είναι ολόισια θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι έλλειψης σιδήρου. Μαύρος αποχρωματισμός ή τριχωτή γλώσσα. Ακούγεται αποκρουστικό αλλά αυτό δεν σημαίνει στην πραγματικότητα ότι η γλώσσα σας βγάζει τρίχες – μοιάζει όμως τριχωτή επειδή οι εκκρίσεις έχουν συσσωρευθεί στην επιφάνεια και για αυτό το λόγο και το σκούρο χρώμα της γλώσσας. Είναι ένα σημάδι κακής στοματικής υγιεινής. «Η κακή στοματική υγεία σας δίνει το υπόβαθρο για έναν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων». Μία πολύ σκούρα γλώσσα μπορεί να είναι ένα σημάδι μίας μυκητιακής λοίμωξης η οποία πιθανώς να προήλθε από μία υποκείμενη πάθηση που προκαλεί προβλήματα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, όπως ο διαβήτης. Μία πρησμένη και περίεργα μεγάλη γλώσσα.

Αν αισθάνεστε τη γλώσσα σας πρησμένη ή σας φαίνετε πολύ μεγάλη, θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υποθυρεοειδισμό, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν παράγετε αρκετή ορμόνη του θυρεοειδούς, κάτι που επιβραδύνει το μεταβολισμό και «βυθίζει» την ενέργεια. Σχισμές στη γλώσσα. Εάν παρατηρήσετε βαθιές σχισμές πάνω στην επιφάνεια της γλώσσας σας τότε μπορεί να έχετε ένα αυτοάνοσο νόσημα. Μία λευκή γλώσσα. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι μυκητιακής λοίμωξης, η οποία αποτελεί μία σημαντική ένδειξη ότι κάτι άλλο συμβαίνει στον οργανισμό που έχει αναστατώσει τα φυσιολογικά επίπεδα του μύκητα ο οποίος καταπολεμάει τα βακτήρια του στόματος. Συχνές άφθες και πληγές στη γλώσσα και τη στοματική κοιλότητα. Οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει ακόμα γιατί και πως οι ενοχλητικές άφθες εμφανίζονται μέσα στο στόμα. Αλλά έχουν την τάση να εμφανίζονται όταν το άτομο έχει καταναλώσει πικάντικα τρόφιμα και όταν είναι σε μία περίοδο ίωσης και γρίπης και το ανοσοποιητικό σύστημα – η ασπίδα του οργανισμού – δουλεύει υπερωρίες. Χρησιμοποιείστε αλοιφές ειδικές για άφθες και προτιμήστε μαλακές τροφές που δεν ερεθίζουν την πληγές.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share