Δείτε πως πρέπει να πλένει το παιδί σας τα χέρια του

Το σωστό πλύσιμο χεριών είναι το Α και το Ω για την καθαριότητα και την υγιεινή... Αυτό σημαίνει ότι το παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς κάποια βασικά πράγματα για τη σχετική διαδικασία:

Πρέπει να μάθει να πλένει τα χέρια του οπωσδήποτε σε συγκεκριμένες συγκυρίες όπως:
όταν γυρίζει σπίτι, πριν το φαγητό, όταν πάει τουαλέτα, αφού φυσήξει τη μύτη του κτλ.

Επειδή κατά κανόνα τα παιδιά βρίσκουν βαρετό να πλένουν τα χέρια τους ή απλά το ξεχνούν, βρείτε την ευκαιρία όταν έχει καλή διάθεση να εξηγήσετε αναλυτικά τους λόγους που δεν πρέπει να το αμελεί.

Το ξεκίνημα είναι γνωστό: το παιδί βρέχει τα χέρια του και απλώνει το σαπούνι. Η συνολική διαδικασία πρέπει να διαρκεί γύρω στο ένα λεπτό.

Δείξτε του ότι πρέπει να τρίβει μεταξύ τους τα χέρια για μισό περίπου λεπτό, ξεκινώντας από το εσωτερικό της παλάμης και δείχνοντας ιδιαίτερη σπουδή ανάμεσα στα δάχτυλα και στα νύχια.

Σε περίπτωση που ζητάει επιτακτικά να αγοράσετε άλλο σαπούνι ή κρεμοσάπουνο που είδε στο σούπερ μάρκετ, εξηγήστε του ότι όλα κάνουν την ίδια, εξίσου αποτελεσματική δουλειά.

Ενημερώστε επίσης το παιδί ότι την καλύτερη απολύμανση κάνουν τα σαπούνια και μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο, καταφεύγει κανείς στα υγρά μαντιλάκια ή τα υπόλοιπα υποκατάστατα.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share