Μαγειρική σόδα: μεγιστοποιεί την παραγωγή δύναμης...

Η μαγειρική σόδα μεγιστοποιεί την παραγωγή δύναμης και παρατείνει τον χρόνο, έως την εξάντληση... Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω
συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση. Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά : Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) – τρέξιμο (100m-400m),κολύμβηση (100m-400m) Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίωςsports ταχύτητας και δύναμης Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket) Σύσταση δοσολογίας : 300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση Παρενέργειες : γαστρεντερικές διαταραχές Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Share on Google Plus