Στις παρακάτω επιπτώσεις δεν έχεις κανέναν λόγο να δώσεις εξηγήσεις σε κανέναν

Όταν δεν είσαι υποχρεωμένη να εξηγήσεις "γιατί"... Σε μία εποχή που όλοι έχουν γνώμη για όλους, είναι πανεύκολο να γίνεις αντικείμενο σχολιασμού για όσα επιλέγεις να κάνεις, να δώσεις, να πεις. Και, τις περισσότερες φορές,
όταν δέχεσαι κριτική (και δη όταν πρόκειται για κακεντρεχή σχόλια ή αδιάκριτες ερωτήσεις), νιώθεις την ανάγκη να "αμυνθείς". Τις περισσότερες φορές καταλήγεις να δικαιολογείσαι. Ε λοιπόν όχι.

Υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό. Όπως:

1. Γιατί δεν είχες χρόνο Καλό είναι να βρεις ποιοι άνθρωποι στη ζωή σου αξίζουν τον χρόνο σου και ποιοι όχι. Ναι, ίσως αυτό ακούγεται πολύ αυστηρό, αλλά όταν έχεις κάτι πολύτιμο αξίζει -αν μη τι άλλο- να το προφυλάσσεις. Ξέρεις ποιος αξίζει όλο σου το χρόνο; Εσύ. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι εγωίστρια, αλλά ότι ξέρεις να βάζεις προτεραιότητες. 2. Γιατί δεν συμφώνησες σε κάτι Ένα πράγμα, μία ιδέα, μία σκέψη δεν είναι τίποτα άλλο από τις ιδιότητες που εμείς δίνουμε σε αυτή. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο πράγμα μπορεί να προκαλεί εντελώς διαφορετικά συναισθήματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να νευριάζει μαζί σου επειδή διαφωνείς με αυτό που πιστεύει. Κι αν το κάνει τότε δεν έχει καμία θέση στη ζωή σου.

3. Γιατί δεν ζήτησες συγγνώμη Δεν λέμε να μην αναγνωρίζεις τα λάθη σου. Λέμε ότι υπάρχουν και φορές που είναι περιττό. Όπως αυτές : 19 φορές που δεν χρωστάς συγγνώμη 4. Για τις επιλογές σου στη ζωή Ας πούμε ότι μετά το λύκειο, αποφάσισες να ακολοηθήσεις ένα εντελώς δικό σου δρόμο αντί να κάνεις αυτό που κάνουν όλοι. Ας πούμε ότι έφτιαξες κατευθείαν τη δική σου επιχείρηση, αντί να σπουδάσεις. Επειδή οι άνθρωποι έχουν την τάση να κρίνουν τους άλλους με βάση τη δική τους ζωή, πιθανώς η πράξη σου να προκαλέσει ερωτηματικά. Όσο εσύ νιώθεις ότι επιλογές σου συμβαδίζουν με τα θέλω σου, αλήθεια, δεν είσαι υποχρεωμένη να δικαιολογηθείς σε κανένα γι' αυτές.

Διάβασε εδώ 13 συνήθειες που καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση σου 5. Γιατί δεν είπες "ναι" όταν κάποιος σου ζήτησε να κάνεις κάτι Συνήθως αυτός που λέει "όχι", αυτός που αρνείται ή διαμαρτύρεται όταν όλοι (ακόμα και άθελα τους) συμφωνούν, γίνεται αντιπαθητικός και δυσάρεστος. Παρόλα αυτά να θυμάσαι ότι είσαι άνθρωπος και (πρέπει να) έχεις τα όρια σου. 6. Για την εμφάνισή σου Ξέρεις γιατί δεν οφείλεις εξηγήσεις για το αν πάχυνες, αδυνάτισες, έκοψες τα μαλλιά σου ή τα έβαψες πράσινα, έκανες τατουάζ ή φόρεσες ασημένιο κραγιόν;

Γιατί γεννήθηκες για να κάνεις αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Τέλος.

Διάβασε εδώ 10 πράγματα που δεν πρέπει να σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα με το σώμα σου 7. Γιατί είσαι single Είναι από τις πιο ενοχλητικές ερωτήσεις που μπορεί να σου κάνει κάποιος: "Πως και είσαι μόνη;" ή "Δεν θα ήθελες να είσαι με κάποιον;". Ναι ξέρουμε, ο κόσμος ποτέ δεν θα καταλάβει ότι γίνεται να μην είσαι σε σχέση και να νιώθεις υπέροχα. 8. Για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται καν να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω σε αυτό.

Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share