Μπατονέτες: Γιατί πρέπει να τις αποφεύγετε

Το καθάρισμα των αυτιών μετά το μπάνιο για την αφαίρεση του νερού και της κυψελίδας, που...

συνηθίζουμε να αποκαλούμε κερί, γίνεται από τους περισσότερους με τη χρήση μπατονέτας. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη πλην όμως λανθασμένη μέθοδο αν θέλετε να καθαρίσετε τα αυτιά σας. Οι ωτορινολαρυγγολόγοι
υποστηρίζουν ότι τα αυτιά έχουν την ικανότητα του αυτοκαθαρισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί το κερί που παράγει το αυτί για την προστασία του από τα μικρόβια, έχει την τάση να βγαίνει προς τα έξω. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι να καθαρίζετε μόνο το κερί που έχει βγει προς τα έξω. Αυτό μπορεί να γίνει με την πετσέτα, λίγο βαμβάκι ή χαρτί. 

Δεν πρέπει να προσπαθείτε να καθαρίσετε τα αυτιά σας βαθιά, καθώς κινδυνεύετε να τραυματίσετε το τύμπανο ή τον έξω ακουστικό πόρο. Το μόνο που θα καταφέρετε αν σπρώχνετε ή γυρνάτε την μπατονέτα βαθιά στο αυτί, είναι να σπρώξετε και το κερί προς τα μέσα. Αν ωστόσο ανήκετε σε αυτούς που τα αυτιά σας εκκρίνουν υπερβολική ποσότητα κεριού, πρέπει να απευθύνεστε για τον καθαρισμό τους στον γιατρό. Οι μέθοδοι καθαρισμού σε αυτή την περίπτωση είναι οι εξής: Αφαίρεση του κεριού με ειδικό εργαλείο. 

Αναρρόφηση. Διακλυσμός. Ο γιατρός ρίχνει στο αυτί χλιαρό νερό, ώστε να παρασυρθεί το κερί προς τα έξω. Σε ποια άλλη περίπτωση πρέπει να πάτε στον γιατρό Μείωση της ακοής. Βουλωμένο αυτί. Πόνος στο αυτί. Εμβοές (βουητό αυτιού).

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share