ΠΡΟΣΟΧΗ: Πότε θα ηχήσουν οι σειρήνες πολέμου σε όλη την Ελλάδα

Tην Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων 2017», θα «ηχήσουν οι σειρήνες πολέμου», καθώς θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την
Επικράτεια.

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Στις 11:00 το πρωί και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, σε διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης. Ενώ στις 11:05 και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει λήξη συναγερμού, σε συνεχή ήχο σταθερής έντασης.
Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν εγκατεστημένες συνολικά περίπου 1.700 σειρήνες συναγερμού στα αστικά κέντρα και σε ακριτικές περιοχές, ενώ υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία τους είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με την ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτων Αναγκών).
Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση με την επωνυμία «Παρμενίων 2017» θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2017.
Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.
Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.Η τελική φάση της Άσκησης «Παρμενίων 2017» θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στα Λάβαρα Έβρου, αναφέρει το e-evros.gr.
Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:
Η εξέταση - αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
newsbomb.gr
          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share