Το δεξί αυτί ακούει καλύτερα

Θέλετε να πείτε κάτι σε κάποιον και να το κάνει; Πείτε το στο δεξί αυτί του. Σύμφωνα με μια έρευνα Ιταλών επιστημόνων... οι άνθρωποι επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες όταν κάποιος τους διατυπώνει ένα αίτημα στο δεξί αυτίπιθανότατα διότι τις πληροφορίες από το δεξί αυτί τις διαχειρίζεται η αριστερή πλευρά
του εγκεφάλου, που είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα από τη δεξιά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης Νaturwissenchaffen, οι ερευνητές στήριξαν τα πορίσματά τους σε τρία πειράματα.

Στο πρώτο, παρατήρησαν 286 θαμώνες κλαμπ, συζητώντας με δυνατή μουσική στο υπόβαθρο. Συνολικά, το 72% της συζήτησης λεγόταν στο δεξί αυτί του συνομιλητή.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές προσέγγισαν 160 θαμώνες και μουρμούρισαν κάτι ακατάληπτο, περιμένοντας να δουν ποιο αυτί θα προτιμούσαν για να ακούσουν καλύτερα, το αριστερό ή το δεξί. Συνολικά, το 58% προτίμησε το δεξί και το 42% το αριστερό αυτί.

Τέλος, οι ερευνητές ζήτησαν από 176 θαμώνες κλαμπ τσιγάρο, επιλέγοντας για να τους μιλήσουν είτε το δεξί είτε το αριστερό τους αυτί και διαπίστωσαν πως το αίτημά τους εισακούστηκε σαφώς περισσότερο μέσω του δεξιού αυτιού.

Όταν μιλάς στο δεξί αυτί του συνομιλητή σου», συνοψίζουν, «τα λόγια σου στέλνονται σε ένα ελαφρώς πιο πρόθυμο τμήμα του εγκεφάλου».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share