Πότε πρέπει να πετάτε τα σφουγγαράκια και τα πινέλα του μακιγιάζ

Μπορεί τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ να μην έχουν ημερομηνία λήξης όπως... τα διάφορα καλλυντικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κρατάτε για μια ζωή. Τα σφουγγαράκια, τα πινέλα και άλλα αντίστοιχα εργαλεία έρχονται καθημερινά σε επαφή με
διάφορα προϊόντα αλλά και με το δέρμα, κάτι που σημαίνει ότι συσσωρεύονται σε αυτά υπολείμματα και βακτήρια.

Σφουγγαράκια Θα πρέπει να τα πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να παραμείνουν απαλλαγμένα από υπολείμματα και μικρόβια. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα βάλετε ξανά στο νεσεσέρ σας. Τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ φθείρονται αρκετά γρήγορα, οπότε θα πρέπει να τα αλλάζετε κάθε μήνα ή και κάθε τρεις εβδομάδες εάν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Ξύστρα για μολύβια

Εάν βλέπετε ότι το μολύβι φθείρεται στην άκρη κάθε φορά που το ξύνετε, μάλλον είναι ώρα να αλλάξετε ξύστρα. Ανάλογα με την ποιότητά της, μια ξύστρα μπορεί να αντέξει από μερικούς μήνες έως και αρκετά χρόνια. Για να την κρατήσετε καθαρή και σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, βουτήξτε μια μπατονέτα σε οινόπνευμα και καθαρίστε καλά τις λεπίδες.

Πινέλο

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και σαπούνι για να καθαρίσετε τα πινέλα σας μία φορά την εβδομάδα. Πρέπει να αλλάζετε τα πινέλα περίπου κάθε τρεις μήνες, καθώς φθείρονται και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα.

Μην ξεχνάτε να πλένετε και το νεσεσέρ σας περίπου κάθε 15 μέρες, ειδικά αν συνηθίζετε να πετάτε μέσα μολύβια και κραγιόν χωρίς το καπάκι τους

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share