Το ήξερες; Τι φανερώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου για την υγεία σου;

Οι αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας μπορεί να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε γρήγορα κάποιες ασθένειες που απειλούν τον οργανισμό μας... Σας παραθέτουμε ένα οδηγό με τις μεταβολές του προσώπου που δρουν ως συναγερμός για την αντιμετώπιση προβλημάτων του οργανισμού. Μάτια Η εμφάνιση ενός λευκού δακτυλιδιού μέσα στην ίριδα του ματιού μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη υψηλή χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης ένα άλλο σύμπτωμα είναι η εμφάνιση σπυριών με μικρή συσσώρευση λίπους στα βλέφαρα ή γύρω από το μάτι. Η βλεφαρόπτωση μπορεί να αποτελέσει ένδειξη της εμφάνισης της παράλυσης του Bell ή προσωποπληγίας που είναι μια πάθηση κατά την οποία μια από τις πλευρές του προσώπου υπόκειται νευρική βλάβη, με αποτέλεσμα σοβαρή αδυναμία ή παράλυση των προσωπικών μυών. Σε σπάνιες περιπτώσεις η βλεφαρόπτωση είναι σύμπτωμα του εγκεφαλικού που εκδηλώνεται όμως με άλλες διαταραχές όπως η μη καθαρή ομιλία και η παράλυση της μίας πλευράς του σώματος. Στόμα Έχει παρατηρηθεί ότι τα λεπτά δόντια είναι ένδειξη της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, μιας δυσλειτουργίας του πεπτικού συστήματος που στέλνει τα οξέα του στομάχου πίσω στον οισοφάγο. Παρουσιάζεται συνήθως σε ασθενείς που πάσχουν από παχυσαρκία και διαφραγματοκήλη και σε ασθένεις που έχουν κακές διατροφικές συνήθειες. Όταν η γλώσσα δεν καθαρίζεται σωστά, οι θηλές της φράζονται και αυτό δίνει την εικόνα μιας μαυρισμένης γλώσσας. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κακή στοματική υγιεινή , στο κάπνισμα και στην λήψη αντιβιοτικών. Η λύση είναι το συχνό βούρτσισμα της γλώσσας και ο περιορισμός των κακών συνηθειών. Δέρμα Η λήψη φαρμάκων για τον διαβήτη ή την υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να δώσει στο πρόσωπο ενα κίτρινο χρώμα. Όμως, το κίτρινο χρώμα του προσώπου υποδηλώνει βλάβη στο συκώτι που μπορεί να προκαλέσει ίκτερο.

Η εμφάνιση καφέ κηλίδων στο πρόσωπο των γυναικών είναι συνήθως συνδεδεμένη με ένα ευχάριστο γεγονός. Η οιστρογόνος ορμόνη που εκκρίνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιδρά με αυτό τον τρόπο στις ακτίνες του ηλίου.

Τέλος, οι πολύ βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο θα μπορούσαν να είναι σημάδι της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με μια αμερικανική ιατρική μελέτη. Έρευνα που έγινε σε μεγάλο δείγμα ενηλίκων έδειξε ότι αυτοί που είχαν τις μεγαλύτερες ρυτίδες είχαν και τα πιο αδύνατα κόκαλα. Μαλλιά Η αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες προκαλείται συνήθως από μια υπερδραστηριότητα του θυρεοειδή αδένα. Επίσης, μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό καθώς ο σίδηρος συνδέεται με την φερριτίνη, μια σημαντική πρωτεΐνη για την παραγωγή των μαλλιών. Μάγουλα Συνήθως τα κόκκινα μάγουλα είναι αποτέλεσμα της εμφάνισης του συνδρόμου του Κάσιγκ , μιας ορμονικής διαταραχής που οφείλεται στην υψηλά παρουσία της κορτιζόλης στο αίμα και προκαλεί στόμωση των αγγείων.Αν τα μαγούλα σας έχουν μπλε ή μοβ χρώμα αυτό οφείλεται στην χαμηλή παρουσία του οξυγόνου στο αίμα σας. Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι η πνευμονική υπέρταση - αυξημένη αρτηριακή πίεση στις αρτηρίες που τροφοδοτούν τους πνεύμονες, Το αποξυγονωμένο αίμα είναι μπλε ή μοβ διότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν λιγότερο οξυγόνο. Το χαμηλό οξυγόνο στο αίμα συνδέεται επίσης με χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων ή και με καρδιακές παθήσεις. Μύτη Μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται σαρκοείδωση και μπορεί να πλήξει ζωτικά όργανα εμφανίζεται μέσω ερυθρών εξογκωμάτων που χτυπούν πρώτα την μύτη . Πρόκειται για μια αυτοάνοση διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται σταδιακά αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν απότομα. Η κλινική εικόνα της νόσου ποικίλει απο μια ασυμπτωματική νόσο ως μια χρόνια νόσο που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία. Πηγή

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share