Αλλάζουν οι ημερομηνίες στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 17 Δεκεμβρίου, στις 23 Δεκεμβρίου και στις 29 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από κοινοβουλευτική πηγή,

στην Ολομέλεια της Βουλής οι ονομαστικές ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της…

Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία της προεδρικής εκλογής, οπότε οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει, αν επιθυμούν, να υποδείξουν, με επιστολή που θα αποστείλουν στον Πρόεδρο της Βουλής, τον υποψήφιο που προτείνουν στην Ολομέλεια για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, για να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές.

Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού αυτού, η ονομαστική ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Και σε αυτή την ψηφοφορία, είναι και πάλι οι 200 θετικές ψήφοι ο απαιτούμενος αριθμός για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εάν και σε αυτή την δεύτερη ψηφοφορία, δεν συγκεντρωθούν στο πρόσωπο ενός υποψηφίου οι 200 ψήφοι τότε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η τρίτη και τελευταία ονομαστική ψηφοφορία.

Σε αυτήν, οι θετικές ψήφοι για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας αρκούν να είναι 180.

Σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει εντός 10 ημερών το αργότερο να παραιτηθεί το υπουργικό Συμβούλιο και να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share