Καταρρακτώδεις βροχές στη Βουλγαρία

Αδιάκοπες καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες και κατοικίες στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Τα προβλήματα είναι έντονα στις περιφέρειες Μπουργκάς, Σλίβεν, Γιάμπολ και Χάσκοβο….

Το λιμάνι του Μπουργκάς είναι κλειστό λόγω του ισχυρού ανέμου.

Το σημείο ελέγχου Καπετάν Αντρέεβο-Καπικούλε στα σύνορα με την Τουρκία έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στους οδηγούς δίνονται κατευθύνσεις να μεταβαίνουν στη διάβαση Λέσοβο – Χαμζαμπεϊλί, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Εν τω μεταξύ, λόγω παγετού και ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχει αποκλειστεί η βορειοδυτική Βουλγαρία και ορισμένα αστικά κέντρα είναι σε κατάσταση καταστροφής. Πάνω από 25 χωριά στην περιφέρεια Βίντιν είναι χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Τόμισλαβ Ντόντσεφ, ο οποίος εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, επειδή ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ απουσιάζει στις Βρυξέλλες, έδωσε εντολή στους υπουργούς να μεταβούν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Η κατάσταση στις πληγείσες περιφέρειες βρίσκεται στο επίκεντρο συνεδρίασης της κεντρικής επιχειρησιακής ομάδας της διεύθυνσης Πυρασφάλειας και Προστασίας του Πληθυσμού.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share