Αφγανιστάν: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία Σουηδού δημοσιογράφου

Η κύρια υπηρεσία πληροφοριών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβαν έναν διοικητή μιας ένοπλης οργάνωσης, γνωστής ως "Μέτωπο Αυτοκτονίας", η οποία ανέλαβε πέρυσι την ευθύνη για την δολοφονία ενός Σουηδού δημοσιογράφου….

Ο Νιλς Χόρνερ, 51 ετών, ο οποίος εργαζόταν για τη Σουηδική Ραδιοφωνία κι είχε επίσης βρετανική υπηκοότητα, δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι στη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ τον περασμένο Μάρτιο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η δολοφονία του προκάλεσε ανησυχία για ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας ενόψει της αποχώρησης των περισσότερων ξένων στρατευμάτων.

Η ένοπλη οργάνωση είχε αναλάβει ξεχωριστά την ευθύνη για την δολοφονία του κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ ένα χρόνο νωρίτερα. Το Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας συνέλαβε έναν στρατιωτικό διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης Μαχάζ Φενταγί … με δύο πιστόλια, δύο ωρολογιακές βόμβες κι έναν σιγαστήρα", δήλωσε αναφερόμενος στην οργάνωση ο Χασίμπ Σεντίκι, ένας εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται φράξια των Ταλιμπάν, είχαν υποστηρίξει ότι ο δημοσιογράφος ήταν κατάσκοπος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η βρετανική αποστολή στο Αφγανιστάν είχε ανακοινώσει ότι δεν σχολιάζει τέτοιες κατηγορίες, ενώ δυτικός διπλωμάτης τις είχε χαρακτηρίσει "εντελώς ανόητες".

Οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί ότι συνδέονται με τους ενόπλους που δολοφόνησαν τον Χόρνερ.

Η σουηδική αποστολή στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι λεπτομέρειες σχετικά με την σύλληψη του διοικητή διαβιβάστηκαν στις σουηδικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Η έρευνα στη Σουηδία βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία της σουηδικής αποστολής Άντερς Σκιόλντεμπραντ και πρόσθεσε ότι οι σουηδικές αρχές που συνεργάζονται στενά με τις αφγανικές μυστικές υπηρεσίες μετέβησαν τον περασμένο χρόνο στο Αφγανιστάν και ενδέχεται να επισκεφθούν τη χώρα εκ νέου.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share