Τέλεια συνταγή για το πρωινό σου… Πεντανόστιμα κρουασανάκια έτοιμα σε λίγα μόλις λεπτά! ...
Υλικά: 250γρ αλεύρι 125γρ μαργαρίνη 125γρ γιαούρτι στραγγιστό 8γρ μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Μερέντα ή μαρμελάδα 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα Ζάχαρη άχνη και τρούφα για το πασπάλισμα(προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαργαρίνη, το γιαούρτι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι μας Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι μας με την βοήθεια ενος πλάστη σε κύκλο και με ένα μαχαίρι τον χωρίζουμε σε 8 κομμάτια Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι,του βάζουμε 1 κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα και το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τρούφα. Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr
Via
Υλικά: 250γρ αλεύρι 125γρ μαργαρίνη 125γρ γιαούρτι στραγγιστό 8γρ μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Μερέντα ή μαρμελάδα 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα Ζάχαρη άχνη και τρούφα για το πασπάλισμα(προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαργαρίνη, το γιαούρτι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι μας Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι μας με την βοήθεια ενος πλάστη σε κύκλο και με ένα μαχαίρι τον χωρίζουμε σε 8 κομμάτια Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι,του βάζουμε 1 κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα και το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τρούφα. Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr
Via