Γυναίκα δήμαρχος για πρώτη φορά στη Βαγδάτη

Μια γυναίκα διορίστηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, δήμαρχος της Βαγδάτης μετά την αποπομπή του προκατόχου της θέσης που είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την «ανικανότητά» του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην…

ιρακινή πρωτεύουσα.

Η Ζέκρα Αλουάτς, που είναι πολιτικός μηχανικός και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι η πρώτη γυναίκα που διορίζεται στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με μια πηγή του δήμου, θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά της αύριο Κυριακή.

Η θέση του δημάρχου της Βαγδάτης εξαρτάται άμεσα από το πρωθυπουργικό γραφείο και ο κάτοχός της ουσιαστικά έχει αρμοδιότητες υπουργού. Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι καθαίρεσε τον δήμαρχο της Βαγδάτης Ναΐμ Αμπούμπ και διόρισε την Δρ. Ζέκρα Αλουάτς στη θέση του» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, Ράφεντ Τζουμπούρι, διευκρινίζοντας ότι η απομάκρυνηση του Αμπούμπ δεν συνιστά «τιμωρία».

Ο Αμπούμπ είχε γίνει πρωτοσέλιδο θέμα στα ιρακινά μέσα ενημέρωσης πέρσι τον Μάρτιο, όταν δήλωσε ότι η Βαγδάτη –που σπαρασσόταν από τη βία, την ανικανότητα των δημόσιων υπηρεσιών, την πολιτική κρίση και τη διαφθορά– ήταν «ένα όνειρο, η ωραιότερη πόλη του κόσμου, καλύτερη από τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι».

Ο πρώην δήμαρχος είχε επίσης δεχτεί σφοδρή κριτική από τους κατοίκους και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που τον κατηγορούσαν για ανικανότητα, ότι δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις βασικές υπηρεσίες της πόλης και ότι οι δηλώσεις του ήταν «γελοίες και ψευδείς».

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share