Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αναμένουν στην Αλβανία

Περαιτέρω επιδείνωση των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τις νότιες περιοχές της χώρας, αναμένουν οι αλβανικές Αρχές, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι "σάρωσαν" την επικράτεια, επισημαίνεται…

σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ΑΤΑ.

Οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που εκκένωσαν τις σοβαρά πληγείσες περιοχές να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, διότι, όπως ανακοίνωσαν, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και αναμένεται να επιδεινωθεί.

Οι αλβανικές Αρχές, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κάλεσαν τους πολίτες να συνεργαστούν με τα συνεργεία πολιτικής προστασίας και την αστυνομία και, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τα χωριά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εξάλλου, το χιόνι και ο πάγος "παρέλυσαν" τις βόρειες περιοχές της χώρας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες οδικών μεταφορών συστήσουν ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς για τις μετακινήσεις τους, οι οποίες γίνονται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας τονίζεται ότι 50.000 εκτάρια σε όλη τη χώρα έχουν πλημμυρίσει τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Περισσότερες από 420 οικογένειες εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ενώ τα συνεργεία διάσωσης ξεκίνησαν τη διανομή τροφίμων και κουβερτών σε κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν ιδιαίτερα της κοινότητας Νοβεσέλε, στη βόρεια πόλη του Αυλώνα.

Στο μεταξύ, τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και ενημερώνεται για την εξέλιξη της κατάστασης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ράμα επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, οι οποίες προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση των υδάτων των ποταμών τις προηγούμενες ημέρες.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Σαμίρ Ταχίρι, ο κ. Ράμα επισκέφθηκε την περιοχή Ura Vajgurore, ένα προάστιο του Μπεράτ, το οποίο επλήγη σοβαρά από τις πλημμύρες. Ο δήμαρχος του Μπεράτ Σέλφο Καπλάνι ενημέρωσε τον κ. Ράμα ότι, η κατάσταση ομαλοποιείται σταδιακά, όμως, πρόσθεσε πως οι Αρχές παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα ήταν να σωθούν 65 οικογένειες που βρίσκονταν σε κίνδυνο και κατάφεραν τελικά, με τη βοήθεια των συνεργείων διάσωσης, να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share