Φόβοι για σφαγή Χριστιανών

Ασσύριοι Χριστιανοί βρίσκονται στα χέρια των αιμοσταγών τζιχαντιστών της ISIS. Οι επιδρομές των προηγούμενων ημερών σε χωριά της βορειοανατολικής Συρίας προκαλούν τρόμο και πλέον, χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες…

τους.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοπεύουν να «χρησιμοποιήσουν» τους αιχμαλώτους ως ευθεία απειλή προς τον Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.

Εντείνονται οι φόβοι ότι ο αριθμός των Ασσυρίων χριστιανών που έχουν απαχθεί στη βορειοανατολική Συρία από τους τζιχαντιστές είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά είχε υπολογιστεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι απήχθησαν την Δευτέρα σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε κοντά στην επαρχία Χασακέχ.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Την ίδια ώρα, περίπου 1.000 οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, στην προσπάθειά τους να σώσουν τη ζωή τους. Στην ίδια περιοχή Κούρδοι και Χριστιανοί πολεμούν τους μαχητές της ISIS.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 90 Ασσύριοι αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές την Δευτέρα, όπου και κατέλαβαν δώδεκα χωρία βόρεια του ποταμού Καμπούρ.

Ωστόσο, το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας ανέβασε τον αριθμό των απαχθέντων στους 150. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου, χριστιανικής οργάνωσης που μάχεται στο πλευρό των Κούρδων, δήλωσε στο BBC πως στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται περίπου 350 με 400 άνθρωποι, καθώς και ότι κάποιοι από αυτούς είναι ήδη νεκροί. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αιχμάλωτοι έχουν μεταφερθεί στο βουνό Αμπντουλαζίζ, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη εξακριβωθεί το ακριβές σημείο.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share